Obavijesti

Sport

Komentari 14

Lagan na kartonima: Opet sudi Mallenco, kao i '13. na Islandu

Lagan na kartonima: Opet sudi Mallenco, kao i '13. na Islandu
1

U zadnja tri ogleda Islanda i Hrvatske netko je isključen. Perišić i Mandžukić od naših, dok je Skúlasona 2013. isključio sudac koji nam sudi i ovaj put - Undiano Mallenco

VIDEO

Alberto Undiano Mallenco tri puta je sudio Hrvatskoj. Dosad nam baš i nije bio sretan. Nismo dobili nijednu utakmicu kad je on dijelio pravdu.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:17

Španjolski sociolog Hrvatskoj je sudio 2009., kad smo na Wembleyu izgubili od Engleske 5-1, u Bruxellesu protiv Belgije 2012., kad je bilo 1-1, i posljednji put u studenom 2013. godine protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tad je u Reykjaviku bilo 0-0, a baš je te večeri počela serija isključenja na utakmicama Islanda i Hrvatske. Isključio je Mallenco Skulasona. Bila mu je to jedina utakmica u karijeri u kojoj je dao samo crveni karton.

Referee Alberto Undiano Mallenco

- U prvoj španjolskoj ligi sudi od 26. godine. Njegovo zlatno razdoblje bilo je od 2005. do 2009. godine - rekao nam je naš sudački ekspert Mateo Beusan, kojega smo dobili dok je bio na ljestvama i obrezivao kivi.

Spustio se ljubazni Mateo s ljestava i otišao do svoje bilježnice u kojoj ima zapisano sve o najboljim sucima svijeta.

- Mallenco ima izreku: ‘Utakmica je kao dinja, dok je ne otvoriš, ne znaš što će biti’. Izuzetno je lak na žutim kartonima i po tom je kriteriju nadaleko poznat - rekao nam je Mateo Beusan, koji jako cijeni španjolskog suca.

- Znao je neke utakmice suditi i u Kataru i Saudijskoj Arabiji. Više baš i nije u milosti španjolskog nogometnog saveza jer oni favoriziraju Velasca Carballa koji je iz Madrida. Favorizira ga predsjednik Villar, pa je zbog toga Mallenco zadnjih godina gurnut u drugi plan - dodao je Beusan.

Ove je sezone u Primeri Undiano Mallenco vodio 18 utakmica, a podijelio je čak 93 žuta kartona. U prosjeku je u Primeri davao 5,1 žuti karton po utakmici, i to je opomena za naše igrače da budu oprezniji. Naravno da španjolskog suca najbolje poznaje Luka Modrić koji godinama igra u Realu. Zapamtio ga je Modrić iz El Clasica. Baš prije četiri godine vodio je derbi Barcelone i Reala uoči našega gostovanja na Islandu. Nije svirao čisti penal nad Ronaldom, a kad smo tad Luku upitali da prokomentira Mallenca, rekao je:

- A taj? Eto, nemam baš najboljih iskustava s njim.

Odsudio je Španjolac dobro tu našu utakmicu na Islandu 2013. godine, igrali smo s igračem više od 50. minute, ali nismo uspjeli zabiti. Drugi put zaredom u kvalifikacijama “kockastima” sudi sudac iz Španjolske. Antonio Mateu Lahoz odradio je sjajan posao u našoj pobjedi protiv Ukrajine. Valjda će njegov sunarodnjak u nedjelju biti jednako dobar.

Ako već mora dati crveni karton, što je tradicija u susretima s Islandom, onda neka isključi domaćeg igrača.

U posljednje dvije domaće utakmice protiv Islanda pocrvenili su naši igrači. Mario Mandžukić dobio je crveni karton kad smo 2013. pobjedom 2-0 izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ivan Perišić pocrvenio je u sudačkoj nadoknadi prošle godine kad su Islanđani istim rezultatom izgubili u Maksimiru. Tri posljednje utakmice, tri crvena kartona na utakmicama između ove dvije reprezentacije. Sva tri su bila izravna. Uvijek je s Islandom “bitka” na travnjaku. Nema sumnje kako će biti jednako vatreno i u nedjelju navečer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući