Obavijesti

Sport

Komentari 69

Lagerbäck: Kovač nije mogao puno promijeniti u par treninga

Lagerbäck: Kovač nije mogao puno promijeniti u par treninga
1

Nije im prednost što su promjenili izbornika kad imaju samo četiri ili pet treninga za pripremu za utakmicu. Atmosfera u Hrvatskoj nije najbolja, kaže izbornik Islanda

VIDEO

Plasmanom u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu Island je postao hit u europskom nogometu, a mogućim prolaskom postala bi najmanja reprezentacija (po broju stanovnika), koja se plasirala na svjetsku smotru. Na drugoj strani u dvije utakmice stoji joj Hrvatska, a britanski Guardian napravio je intervju sa islandskim izbornikom, uspješnim Larsom Lagërbackom.

- Islandski savez nije postavio nikakve konkretne ciljeve kad me izabrao za izbornika, tako da nije bilo govora o dodatnim kvalifikacijama. Ali nikad ne bih prihvatio posao da nisam mislio da možemo u tome uspjeti. Momčad sam preuzeo jer ima zanimljive igrače, s kojima mogu raditi, pogotovo s U-21 reprezentativcima, koji su izborili Euro 2011. godine - rekao je Lagerbäck, koji je bio s Islandom drugi, samo iza Švicarske, a ispred Slovenije, Norveške, Albanije i Cipra.

Protiv Hrvatske nemaju što za izgubiti.

- Naravno da bi nam bilo veliko razočaranje da se ne plasiramo u Brazil kad smo već tako blizu, ali što se mene tiče, mi smo u 'win-win' situaciji. Malo tko je vjerovao da ćemo doći ovako daleko, iako su očekivanja porasla kako su kvalifikacije odmicale.

Ždrijeb je ponovo spojio Lagerbäcka i Niku Kovača, kojemu je, između ostalih, predavao na seminaru trenera. Učenik će se namjeriti na učitelja u dvije utakmice.

- Teško je znati koliko će promjena trenera utjecati na naš nastup protiv Hrvatske. Ali imamo puno iskustva igranja protiv reprezentacija, koje su promijenile izbornika, a Hrvatska je već četvrta momčad u kvalifikacijama protiv koje igramo s novim izbornikom - rekao je islandski izbornik i istaknuo loše ozračje među 'kockastima':

- Izgubili su tri i jednom remizirali u četiri posljednje utakmice, stoga atmosfera u momčadi nije najbolja. Proučavali smo njihove utakmice i bilo je vidljivo da nisu skladna momčad kad su igrali protiv npr. Škotske. 

Cijeni Niku Kovača, ali...

- Mislim da ne može napraviti mnogo toga u tako malo vremena. Nije im prednost što su promijenili izbornika kad imaju samo četiri ili pet treninga za pripremu za utakmicu.

Vratio se s irokezom: Nisam ni pomišljao da ću opet biti ovdje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...
A 38 MU JE

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...

Umjesto besprijekorno obrijanog lica, kakvog smo ga gledali tijekom nogometne karijere, danas nosi neurednu sijedu bradu i kratko ošišanu frizuru. Nakupilo se i nešto kilograma
Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?
DOBRODOŠAO U HNL

Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?

Napokon je dočekao i to. Ivan Perišić odapeo je ljevicom s 12-13 metara iz voleja i pogodio suprotnu malu mrežicu za oduševljenje Aldo Drosine. Uopće nije slavio gol!