Obavijesti

Sport

Komentari 28

Laju, a hoće li gristi? Kličko i Haye najavljuju pravu makljažu

Laju, a hoće li gristi? Kličko i Haye najavljuju pravu makljažu
1

Neprijateljstvo Klička i Hayea započelo je prije tri godine, obojica su najavljivali masakr, no mogu li večeras ponoviti kultne mečeve Tysona,Holyfielda, Lewisa?

VIDEO

Sve je spremno za meč desetljeća. Na Imtech Areni u Hamburgu s početkom u 22.25 konačno će rukavice ukrstiti dvojica trenutno najjačih teškaša na svijetu Davida Hayea i Vladimira Klička.

Povijest je iznjedrila klasike poput okršaja Alija i Joe Fraziera, Alija i Foremana, Holyfielda i Tysona , Douglasa i Tysona, Lewisa i Holyfielda. 

Novo desetljeće nije pružio toliko očekivani dvoboj kao ovaj tim više što se meč odgodio u jesen 2009. kad je Haye ozlijedio leđa. A 'ljubav' je krenula prije tri godine kad je Britanac postao teškaš  i izazvao mlađeg brata Klička. 

U 90-ima Tyson je briljirao svojim provokacijama pa čak čupanjem dijelova tijela protivnika. No, lajavi Haye doktorirao je u verbalnim obračunima. U vrijeme kad je Istočna Europa rezervirala teškaške titule dosadnim i opreznim stilom boksanja Haye je došao kao pravo osvježenje. Bez dlake na jeziku nije štedio protivnike kao u najavama tako i u ringu. Voljeli ga ili ne, a više je onih potonjih, vratio je onu srčanost afroameričkih boraca koja je toliko nedostajala u posljednjih deset godina.

 - Boks je vrlo sebičan i egocentričan sport. Iskreno, uopće mi nije bitno što drugi ljudi o meni misle. J... mi se! - rekao je Haye u svom stilu uoči meča s Kličkom i dao do znanja da svog protivnika ne tretira kao živo biće.

Haye kao svog uzora ističe Mike Tysona što je vidljivo u njegovom pristupu protivnicima. Kako je najavljivao Kličku se ne piše dobro.

- Kličko će puzati na rukama i koljenima. Znam da neće moći ukrotiti moju vatru, raspast će se. Poštujem gakao boksača, ali ne i kao čovjeka. Udarat ću Vladimira u bradu, u ramena, u prsa, u vrat. Volio bih ga udariti i u jaja kad sudac ne bi gledao! - samo je jedan u nizu uvreda na račun Klička za kojeg je najavio da će od njega napraviti mljeveno meso.

No, pas koji laje ne grize, glasi stara poslovica. A Vladimir nije slučajno teškaški prvak po tri verzije. Njegov boks ne sviđa se većini, ali daje rezultata. Nešto je tiši u izjavama, ali ne štedi sa udarcima. 

- Natjerat ću te da progutaš svoju smiješnu majicu s odrubljenim glavama mene i brata. Mogu priznati da izgledaš vrlo spremno i samouvjereno, osjećam i da ću biti dostojno izazvan u ringu, ali u svoju pobjedu ne dvojim niti najmanje. Tući ću te 33 minute i onda nokautirati u posljednjoj, 12. rundi -  rekao je Ukrajinac pokazavši potom brojku 50 na dlanu desne ruke, brojka se odnosi na 49 dosadašnjih nokauta tijekom Kličkove profesionalne karijere.

Dvoboj različitih boksačkih stilova neće razočarati, no mogu li pompozne najave materijalizirati u djelo i pružiti boksački spektakl kojeg gladni navijači već godinama čekaju?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao