Obavijesti

Sport

Komentari 13

Laljak: Luki Modriću smo ostali dužni, s Oršićem ispali iz lige...

Laljak: Luki Modriću smo ostali dužni, s Oršićem ispali iz lige...
1

Dinamo je od prodaje igrača koji su prije toga igrali za Inter zaradio čak 58,7 milijuna eura. Inter nije dobio ništa, a njegov dres su nosili Luka Modrić, Eduardo da Silva, Vedran Ćorluka, Zvonimir Soldo...

VIDEO

Dinamo je igrače koji su poput Modrića, Eduarda da Silve, Ćorluke, Lovrena, prije toga igrali u Zaprešiću, prodao za milijune eura, a mi nismo dobili ništa. Možda nešto sitno, izraženo u promilima, kaže nam direktor “Diva iz predgrađa" Branko Laljak.

Pokretanje videa...

Dinamovci polažu vijence ispred Maksimira 01:28

Mnogi su veliki hrvatski igrači nosili dres Intera, a kasnije Dinama. Od Zvonimira Solde pa do Luke Modrića. Naravno, većina su u Zaprešiću bili kao posuđeni igrači, dok su ‘plavi’ Zvonimira Soldu ipak otkupili od Intera. Dinamo je za tih šest igrača (Modrić, Eduardo, Ćorluka, Lovren, Čale i Soldo) kasnije prodajama utržio čak 58,7 milijuna eura. Ili, pravo bogatstvo. Ta brojka ubrzo će se i povećati, Mislav Oršić je svojim igrama stigao do reprezentacije, samim time i do izloga najvećih europskih klubova. A Oršić je, baš kao i Soldo (iako je Zvonimir već ranije bio u Dinamu), do Maksimira stigao zaobilaznim putem. Modrić je u Interu bio nekoliko mjeseci.

- Luka je kod nas odigrao jesenski dio prvenstva u sezoni 2004/2005. Čak smo mu ostali i dužni jednu plaću, 5000 kuna - prisjetio se direktor Intera iz Zaprešića.

Dinamo i Inter igraju danas od 15 sati u Maksimiru. Bit će to njihov 51. obračun u HNL-u, a u prijašnjih 50 utakmica, Inter je pobijedio samo pet puta.

Dobio je Dinamo čak 37 od tih 50 utakmica. Zagrepčani i Zaprešićani oduvijek su bili u jako dobrim odnosima, a u povijesti HNL-a čak je 44 nogometaša zaigralo za oba kluba.

Najviše nastupa u dresovima Dinama i Intera sakupio je Damir Krznar koji je boje Dinama i Intera branio čak u 231 utakmici. Točnije, Krznar je u HNL-u 122 puta zaigrao za Dinamo, a 109 puta za Inter. Ikonu dvaju gotovo bratskih klubova slijede Krunoslav Jurčić (128 nastupa za oba kluba), Zvonimir Soldo (126) i - Mislav Oršić. Današnja zvijezda Dinama koji bi se vrlo brzo trebao prometnuti u drugog igrača na vječnoj ljestvici s najviše nastupa igrajući za Dinamo i Inter.

- Kad je Oršić bio kod nas, mi smo s njim ispali u Drugu ligu. Za nas je veliko iznenađenje da je on sad tako dobar - kaže Laljak.

Posljednji igrač kojega je Dinamo doveo iz Intera bio je Komnen Andrić, a u prošlosti su “modri” u Zaprešić na posudbu slali puno više igrača. Posljednjih godina se to promijenilo.

- Otkako je tu Lokomotiva, onda kod nas ne dolaze igrači na posudbu iz Dinama. Većina ih ide tamo - kaže Laljak.

Dinamo protiv Intera u HNL-u ima šest pobjeda zaredom, ali se prije tri mjeseca u Zaprešiću jako namučio. Gubio je 1-0, ali je na kraju pobijedio 2-1. Za četiri je dana Šahtar, pa bi Nenad Bjelica mogao doista kombinirati sa sastavom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao