Sport

Komentari 25

Lani u zatvoru, danas na Euru: Slovenac se slučajno našao u društvu prostitutki Tijane Ajfon

Lani u zatvoru, danas na Euru: Slovenac se slučajno našao u društvu prostitutki Tijane Ajfon

Sjedio sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija. Nemam nikakve veze sa skupinom koja je uhićena i privedena, a tako ni moji poslovni partneri, rekao je tada Vinčić nakon što je pušten na slobodu

Slovenski sudac Slavko Vinčić (41) sudio je utakmicu prvog kola Europskog prvenstva između Španjolske i Švedske u Sevilli na Estadio La Cartuja (0-0). 

POGLEDAJTE VIDEO: Tijana Ajfon i Slavko Vinčić uhićeni

U svibnju prošle godine, arbitar europskih utakmica i pomoćnik Damira Skomine na Euru 2012. godine, uhićen je u okviru policijske akcije vezane uz aferu Tijane Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon, osumnjičene za prostituciju i podvođenja.

Čini se kako jedan od najpoznatijih slovenskih nogometnih sudaca uživa veliko povjerenje Uefe, a osim što sudi na ovogodišnjem Euru, sudio je i četvrtfinale Lige prvaka između Porta i Chelseaja. 

Euro 2020 - Group E - Spain v Sweden

Vinčić je prošle godine sudio i prijateljsku utakmicu između Turske i Hrvatske na Vodafone Parku u Istanbulu (3-3).

Nesretni sudac našao se u aferi u kojoj je u Bijeljini uhićeno 35 ljudi na zabavi prepunoj droge, oružja i novca, a Vinčić se tada pravdao rekavši da je bio na poslovnom sastanku. 

Tada je rekao da je na poziv prijatelja završio u vikendici  u Bijeljini gdje je policija zatekla deset pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancirke, mobitele, laptope i 20.000 KM.

- Slučajno sam se našao na tom ranču. Imam svoju tvrtku i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to se pokazalo kao moja najveća greška. Žalim - rekao je tada Vinčić za slovenski list Večer i dodao:

- Sjedio sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se što se dogodilo. Nemam nikakve veze sa skupinom koja je uhićena i privedena, a tako ni moji poslovni partneri.

Vinčić je nakon informativnog razgovora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organiziranja prostitucije.