Obavijesti

Sport

Komentari 66

Lauritsen se vraća kući, Čačiću ne treba, Dinamo dobro zaradio

Lauritsen se vraća kući, Čačiću ne treba, Dinamo dobro zaradio
8

Odigrao sam 80 utakmica, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima, ali to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj, rekao je

VIDEO

Izdržao je 120 minuta nezaboravne borbe protiv Tottenhama, potpisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti maksimirskoga kluba, u nešto dulje od dvije godine osvojio četiri trofeja i dvaput prezimio s plavima na europskoj sceni... Zapažen je opus koji danski stoper Rasmus Lauritsen ostavlja u Dinamu. U plavi je dom došao početkom listopada 2020. godine, a ovoga je ponedjeljka zaključio zagrebačku epizodu. Karijeru nastavlja u svojoj Danskoj, u Brøndbyju iz Kopenhagena.

Objavio je to Dinamo na rastanku od 26-godišnjeg Danca. Lauritsen Čačiću nije bio u ozbiljnim planovima, što je i sam Danac osjetio pa prošli tjedan danskim medijima rekao:

Pokretanje videa...

Svađa ademija i čačića u dinamu 01:03

- Osjećam da sam sad na vrhuncu, stoga želim puno igrati i imati važnu ulogu u momčadi. Odigrao sam 15 utakmica, igrao sam i u Ligi prvaka, stoga to nije katastrofa, ali osjećaj nije dobar jer želim veću ulogu, želim igrati svaki put, i u najvećim utakmicama. Ne osjećam da sam postao lošiji u bilo kojem pogledu, ali trener više vjeruje u one koji igraju sada. Željko Kopić više je vjerovao u mene nego u njih. Tako je to kad igraš u velikom klubu s mnogo talentiranih igrača koji su na gotovo jednakoj razini. Dobro je vrijeme za odlazak, stekao sam puno iskustva, osobito kroz europske utakmice te sam se morao priviknuti na vrlo drugačiju kulturu. Imam još godinu i pol ugovora, i s obzirom na to da trener vjeruje nekom drugom, bilo bi logično da me puste ako dođe ponuda koja je svima zanimljiva.

Prema nekim nagađanjima, Dinamo bi za njega mogao dobiti do tri milijuna eura s premijama, danski mediji nagađaju da je odšteta dva milijuna, a "plavi" su ga kupili za 1,6 milijuna. Također, rasterećenje će biti i manji trošak za plaće jer njegova je bila među većima u svlačionici, a imao je ugovor na još godinu i pol dana.

Od dolaska iz švedskog Norrköpinga u maksimirskom se klubu ubrzo prometnuo u standardnog stopera, bio i nadomak reprezentacije kad ga je danski izbornik Kasper Hjulmand u svibnju 2021. godine uputio pretpoziv za Europsko prvenstvo.  Za Dinamo je odigrao 80 utakmica pri čemu je postigao i tri pogotka, od kojih dva Rijeci. Potpisao je dvostruku krunu 2021. godine, novi naslov prvaka sezonu kasnije i Superkup 2022.

Dinamo i Villarreal sastali se u četvrtfinalu Europa lige

Posebno je zablistao u svojoj premijernoj maksimirskoj sezoni pod vodstvom trenera Zorana Mamića, a potom i Damira Krznara, kad je predstavljao čvrsti bedem u europskim dvobojima. Štoviše, u skupini Europske lige bio je dio obrane koja je postala rekorder i na europskoj sceni: nijedna momčad nije toliko dugo uspjela sačuvati mrežu u natjecanju u skupini. Dinamo je izdržao 525 minuta bez primljenoga pogotka što je osam sati i 45 minuta igre. Lauritsen je tada, zbog zdravstvenih problema. propustio samo zadnji dvoboj u skupini kad su plavi svladali moskovski CSKA s 3-1. Sudjelovao je u prethodnih pet kad je plava mreža ostala netaknuta.

Ordinirao je središtu obrambenog reda, i na desnoj i na lijevoj strani, u paru s Kevinom Theophileom ili Dinom Perićem. Tako je, primjerice, s Theophileom i Bartolom Franjićem činio užu obranu u povijesnom preokretu protiv Tottenhama, koji je Mislav Oršić srušio nezaboravnim hat-trickom. Bio je to okršaj u kojem je plavi bedem zaustavio i svjetske zvijezde Harryja Kanea, Delea Allija, Garetha Balea, Lucasa Mouru... Štoviše, malo je nedostajalo da upravo Lauritsen, samo dvije minute nakon prvoga Oršićeva gola, i sam zatrese suparničku mrežu. Nakon ubačaja Lovre Majera poslao je loptu preko gola. Bio je važan kotačić i u smiraju prošle sezone na putu do novoga naslova prvaka.

Dinamo se u Skoplju plasirao u 3. pretkolo Lige prvaka

- Došao je trenutak kad odlazim iz Dinama. Hvala klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove ekipe. Ali evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja i hvala na nezaboravnim trenucima - kazao je Rasmus prilikom oproštaja od plave svlačionice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini