Obavijesti

Sport

Komentari 17

Lazio slavio na Olimpicu protiv Intera i zasjeo na vrh Serie A

Lazio slavio na Olimpicu protiv Intera i zasjeo na vrh Serie A
6

U prvoj utakmici 15. kola Serie A Lazio je na svom stadionu pobijedio Inter 3-1. Za domaće su zabili Biava, zarates i hernanes, a za goste bivši igrač Lazija, Pandev

VIDEO

Rimski Olimpico je u petak bio domaćin prvoj utakmici 15. kola talijanske Serije A. U tih devedeset minuta još je jednom ove sezone pao prvak Inter. Bolji su s 3-1 bili od Benitezove momčadi igrači Lazija. S ova tri boda je Lazio, barem privremeno, opet došao na diobu prvog mjesta s Milanom (po 30 bodova). Inter je, pak, nakon dvije pobjede (Twente u Ligi prvaka i Parma u prvenstvu) opet priznao poraz, što će nanovo vratiti priče o stabilnosti Rafaela Beniteza na trenerskoj klupi.

Što je Interu vjerojatno i teško prihvatiti nakon ovih 90 minuta jest da su dobro igrali, ali su tri boda ostala prilično daleko. Definitivno ih je pokopao odlično izvedeni slobodni udarac Brazilca Hernanesa koji je u 89. minuti desnom nogom topovski pogodio suprotni kut vratiju Castellazzija.

Lazio je vodio od 27. minute kada je Biava jedva dotaknuo loptu trbuhom i skrenuo je u mrežu, nakon nastale gužve pred Interovim vratima. Cijelo drugo poluvrijeme, kao i sam kraj prvog dijela, Inter je silovito napadao.

Posebno je prijetio Wesley Sneijder, no promašivali su i Cambiasso, pa Pandev i Thiago Motta. Odlično je branio Muslera, jednom je Inter pogodio i okvir vratiju (Sneijder), a onda je kazna uslijedila na drugoj strani. Iz kontre je Mauro Zarate u 52. minuti povećao na 2-0. 

Bolju igru je Inter naplatio u 74. minuti kada je bivši igrač Lazija, Makedonac Goran Pandev, smanjio na 2-1 i vratio nadu Interu. No, gotovo je čudo što su sve do kraja promašili aktualni talijanski i europski prvaci, te su na kraju platili danak nespretnosti u završnici napadačkih akcija. Hernanes je iz slobodnog udarca u 89. minuti potvrdio pobjedu Lazija.

Serie A, 15. kolo:

Lazio - Inter 3-1 (Biava 27, Zarate 52, Hernanes 89 / Pandev 74)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti