Obavijesti

Sport

Komentari 26

LeBron James srušio rekord legendarnog Abdula-Jabbara i postao najbolji NBA strijelac!

LeBron James srušio rekord legendarnog Abdula-Jabbara i postao najbolji NBA strijelac!
5

James je jedan od sedmorice košarkaša koji je u karijeri premašio granicu od 30.000 poena, ali najmlađi kojemu je to uspjelo. Abdul-Jabbar rekord je držao više od 30 godina

VIDEO

U utakmici Los Angeles Lakersa i Oklahome Cityja, LeBron James (38) ubacio je 36 poena čime je srušio rekord legendarnog Kareema Abdula-Jabbara (38.387) i postao najbolji strijelac u povijest NBA lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Ćiro hvala ti! Preminuo trener svih trenera 

Pokretanje videa...

LeBron puši cigaru i zove mamu 00:25

LeBron je rekord postavio prije kraja treće četvrtine, a La Lakers u konačnici su izgubili od Oklahoma Thundersa 130-133. Abdul-Jabbar mu je nakon oborenog rekorda simbolično uručio loptu, a američki košarkaš zahvalio se svima, posebno obitelji. 

Njegovom uspjehu svjedočile su brojne zvijezde kao što su Jay Z, Dwayne Wade, Denzel Washington i brojni drugi. U Crypto.com Areni LeBronu su pustili videoporuke čestitki među kojima je bila i ona američkog predsjednika Joea Bidena. 

James je ove sezone u prosjeku imao 30 poena po utakmici dok je svih 20 odigranih sezone u prosjeku postizao 20 ili više poena po susretu. U karijeri je ukupno odigrao 1109 utakmica regularne sezone, a u 1101 je postigao deset ili više poena.

- Samo želim reći hvala navijačima Lakersa, vi ste jedinstveni. Svima koji su ikada bili dio svega ovoga u zadnjih 20 i više godina, želim vam reći puno hvala, svi ste vi pomogli. Sva vaša strast i žrtve pomogli su mi da dođem do ove točke - rekao je James.

NBA: Oklahoma City Thunder at Los Angeles Lakers

"Biti u nazočnosti takve legende kao što je Kareem je nevjerojatno, to je vrlo ponizno. Molim vas, zaplješćite 'Kapetanu," dodao je.

James je jedan od sedmorice košarkaša koji je u karijeri premašio granicu od 30.000 poena, ali najmlađi kojemu je to uspjelo. Iza Jamesa i Abdul-Jabbara je Karl Malone sa 36.928 koševa, Kobe Bryant je četvrti sa 33.643, a u Top pet je i Michael Jordan sa 32.292 koševa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...