Obavijesti

Sport

Komentari 6

Legenda dolazi u spas: Piksi Stojković novi izbornik Srbije!

Legenda dolazi u spas: Piksi Stojković novi izbornik Srbije!

Dogovor je postignut. Stojković je novi selektor reprezentacije Srbije. Ostalo je da se precizira jos nekoliko tehničkih stvari. Više o svemu pričat ćemo na konferenciji za medije, rekao je Marko Pantelić...

VIDEO

Može li Dragan Piksi Stojković (55) spasiti poljuljanu srpsku reprezentaciju? Od prosinca se u srpskoj javnosti potezalo pitanje tko će zasjesti na klupu nakon što je Ljubiša Tumbaković smijenjen s pozicije izbornike srpske nogometne reprezentacije. Glavni cilj nije ispunio, a to je plasman na Euro koje će se održati u lipnju ove godine.

Ne samo da nije ispunio cilj, već je reprezentaciju ostavio u još gorem stanju. Srbi nisu bili na Europskom prvenstvu od 2000. godine, a Škotsku su smatrali lakim zalogajem, kao i novi izbornik Stojković koji je rekao da će ih masakrirati. No doživjeli su debakl na vlastitom stadionu, izgubili na penale od Škotske te će još jednom gledati Euro na TV-u.

kvalifikacije za EP u nogometu 2000

Dok izbornici drugih reprezentacija već rade planove za EP, Srbi su mjesecima polemizirali i raspravljali o tome tko bi mogao biti novi izbornik. U prvi plan je iskočio legendarni nogometaš Dragan Piksi Stojković, a danas je on i potvrđen.

Može li Piksi udahnuti novi život poljuljanoj reprezentaciji? Kao igrač je veličina, kao trener je vodio samo dva kluba u karijeri, Guangzhou i Nagoyu, te pitanje je je li on pravo rješenje obzirom na izostanak trenerskog iskustva. Ali ako Savez želi trgnuti igrače njegovom pojavom, onda bi svakako to mogao biti pravi potez. Piksi će tako na klupi reprezentacije debitirati u ožujku kada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima će Srbi igrati protiv Portugala, Azerbajdžana, Luksemburga i Irske.

Euro 2020 Qualification Play off - Norway v Serbia

-  Dogovor je postignut. Stojković je novi selektor reprezentacije Srbije. Ostalo je da se precizira još nekoliko tehničkih stvari. Više o svemu pričat ćemo na konferenciji za medije i promociji sljedeće nedjelje - rekao je potpredsjednik FSS-a Marko Pantelić za srpske medije. 

Stojković je jedan od najboljih srpskih nogometaša u povijesti, a tijekom karijere igrao je u Crvenoj zvezdi, Radničkom iz Niša, Marseilleu, Veroni i Nagoyi gdje je završio karijeru. Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je 84 nastupa uz 15 golova, a imao je tu nesreću da je otišao iz Zvezde samo godinu dana prije nego će srpski klub osvojiti Ligu prvaka i to baš protiv Stojkovićevog Marseillea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu