Sport

Komentari 6

Legenda dolazi u spas: Piksi Stojković novi izbornik Srbije!

Legenda dolazi u spas: Piksi Stojković novi izbornik Srbije!

Dogovor je postignut. Stojković je novi selektor reprezentacije Srbije. Ostalo je da se precizira jos nekoliko tehničkih stvari. Više o svemu pričat ćemo na konferenciji za medije, rekao je Marko Pantelić...

Može li Dragan Piksi Stojković (55) spasiti poljuljanu srpsku reprezentaciju? Od prosinca se u srpskoj javnosti potezalo pitanje tko će zasjesti na klupu nakon što je Ljubiša Tumbaković smijenjen s pozicije izbornike srpske nogometne reprezentacije. Glavni cilj nije ispunio, a to je plasman na Euro koje će se održati u lipnju ove godine.

Ne samo da nije ispunio cilj, već je reprezentaciju ostavio u još gorem stanju. Srbi nisu bili na Europskom prvenstvu od 2000. godine, a Škotsku su smatrali lakim zalogajem, kao i novi izbornik Stojković koji je rekao da će ih masakrirati. No doživjeli su debakl na vlastitom stadionu, izgubili na penale od Škotske te će još jednom gledati Euro na TV-u.

Dok izbornici drugih reprezentacija već rade planove za EP, Srbi su mjesecima polemizirali i raspravljali o tome tko bi mogao biti novi izbornik. U prvi plan je iskočio legendarni nogometaš Dragan Piksi Stojković, a danas je on i potvrđen.

Može li Piksi udahnuti novi život poljuljanoj reprezentaciji? Kao igrač je veličina, kao trener je vodio samo dva kluba u karijeri, Guangzhou i Nagoyu, te pitanje je je li on pravo rješenje obzirom na izostanak trenerskog iskustva. Ali ako Savez želi trgnuti igrače njegovom pojavom, onda bi svakako to mogao biti pravi potez. Piksi će tako na klupi reprezentacije debitirati u ožujku kada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima će Srbi igrati protiv Portugala, Azerbajdžana, Luksemburga i Irske.

-  Dogovor je postignut. Stojković je novi selektor reprezentacije Srbije. Ostalo je da se precizira još nekoliko tehničkih stvari. Više o svemu pričat ćemo na konferenciji za medije i promociji sljedeće nedjelje - rekao je potpredsjednik FSS-a Marko Pantelić za srpske medije. 

Stojković je jedan od najboljih srpskih nogometaša u povijesti, a tijekom karijere igrao je u Crvenoj zvezdi, Radničkom iz Niša, Marseilleu, Veroni i Nagoyi gdje je završio karijeru. Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je 84 nastupa uz 15 golova, a imao je tu nesreću da je otišao iz Zvezde samo godinu dana prije nego će srpski klub osvojiti Ligu prvaka i to baš protiv Stojkovićevog Marseillea.

Najčitaniji članci