Obavijesti

Sport

Komentari 10

Legenda Liverpoola: Nogomet me spasio, morao sam ubijati...

Legenda Liverpoola: Nogomet me spasio, morao sam ubijati...
1

Bio sam prisiljen ubijati gerilske vojnike dok sam služio vojsku. Nikad više ne možete biti ista osoba nakon što to napravite. Morate živjeti s posljedicama čitav život, kaže u velikom intervjuu za BBC Grobbelaar

VIDEO

Bruce Grobbelaar legendarni je vratar Liverpoola koji je u dresu redsa u 13 godina skupio čak 440 nastupa. No, kao i svaki čovjek, ima i on svoju mračnu stranu. A njegova je zaista mračna. Rođen u Zimbabveu, tadašnjoj Rodeziji, sudjelovao je kao vojnik u tamošnjem građanskom ratu koji je bjesnio u zemlji 1970-ih godina.

- Bio sam prisiljen ubijati gerilske vojnike dok sam služio vojsku. Nikad više ne možete biti ista osoba nakon što to napravite. Morate živjeti s posljedicama čitav život - kaže u velikom intervjuu za BBC Grobbelaar.

- Sjećanja su pomalo izblijedjela, ali kad se vratim u Afriku i sretnem s prijateljima, oni vole pričati o tim danima. Ja ne. I nakon toga, sljedeća 2-3 tjedna se budim u hladnom znoju i vrati mi se onaj užasan osjećaj - otkriva bivši Liverpoolov čuvar mreže.

- Srećom, tijekom godina nisam upao u nekakvu depresiju. Meni je nogomet spasio život. Doslovno - ističe Grobbelaar.

Pričao je on i o malo veselijim temama pa se čovjek može dobro nasmijati na anegdotu kad su ga došli gledati i skautirati iz Liverpoola. On je tada branio za Crewe, a na tribine su stigli Liverpoolov legendarni menadžer Bob Paisley i Tom Saunders. A što je Grobbelaar napravio? Osramotio se na zagrijavanju.

- Vratim se ja sa zagrijavanja, a moj menadžer kima glavom u nevjerici. Ja ga upitam što je bilo, a on mi pokaže njih dvojicu iz Liverpoola i kaže da su me vrlo važni ljudi došli gledati. Ali su usred mog zagrijavanja otišli na drugu utakmicu. Možda zato što sam trčkarao okolo s kišobranom jer je kišilo i nisam želio pokisnuti - prisjeća se Grobbelaar.

Na kraju je ipak završio u Liverpoolu, a veliku životnu bitku morao je voditi 1994. godine kad je optužen za namještanje utakmica.

- Trebalo mi je 12 godina da očistim ljagu sa svog imena i dokažem da nisam kriv - kaže nekadašnji čuvar mreže redsa.

ZABAVA! KVIZ: Koji ste lik iz Krim Tima 2?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku