Obavijesti

Sport

Komentari 6

Legendarni Kiro Čileance je izbombardir'o! Utrpao je osam golova, Makedonci prošli dalje

Legendarni Kiro Čileance je izbombardir'o! Utrpao je osam golova, Makedonci prošli dalje

Unatoč dva uvjerljiva poraza na otvaranju SP-a, Sjeverna Makedonija je pobjedom nad Čileom izborila drugi krug u Egiptu. Nevjerojatan je bio Kiril Lazarov koji je utrpao osam golova...

VIDEO

Dan prije početka SP-a su saznali da će igrati u Egiptu, a nakon dva kola bili su na korak od povratka svojim kućama. I Švedska i Egipat su uvjerljivo razbili Sjevernu Makedoniju, mnogi su smatrali da će isto napraviti i Čile predvođen Salinasom i braćom Feuchtmann. Ali, kada je tu legendarni Kiril Lazarov... Makedonce ne smijete otpisati.

U dvobojima 3. kola prvoga kruga Svjetskog prvenstva rukometaša u Egiptu Rusija je pobijedila Južnu Koreju s 30-26 (15-15), dok je Sjeverna Makedonija svladala Čile sa 32-29 (16-17). Rusi su pobjedom nad Južnom Korejom prenijeli tri boda u drugu fazu nakon remija s Bjelorusijom i pobjede nad Slovenijom.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group G - North Macedonia v Chile

Sjeverna Makedonija je u zadnji trenutak ušla na prvenstvo nakon otkazivanja  Češke dan prije početka, a nakon dva poraza s velikom razlikom od Švedske i Egipta, danas su protiv Čilea osigurali treće mjesto i prolaz u drugi krug.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nezaustavljiv za Čileance bio je legendarni Kiril Lazarov (40) koji se ovaj put maksimalno trošio znajući kako bi to mogla biti njegova posljednja utakmica za reprezentaciju. Igrao je i napad i obranu te utrpao protivniku osam golova i odveo svoju momčad u drugi krug.

Bombardirao je sa svoje desne strane, proigravao suigrače, bio nepogrešiv sa sedam metara. Ma bilo je nemoguće zaključiti kako mu je 40 godina na leđima i da je ovo njegovo posljednje natjecanje u dresu reprezentacije. Lijeva ruka je opet radila kao švicarski sat i Čileanci su bili nemoćni.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group G - Sweden v North Macedonia

Ma nisu ih mogli spasiti ni braća Feuchtmann koja su zabila 11 golova, ni Salinas koji je zabio devet, ma niti Ceballos koji je zabio sedam. Falio im je pravi lider, čvrsta ruka koja će podviknuti kada zatreba, koji će povući kada zatreba. A to je ono što ima Sjeverna Makedonija. Neuništivog Lazarova koji dominira i u 41. godini. 

Lazarova su u stopu pratili Kosteski i Peševski koji su skupili pet golova. Kiri je ovo posljednje natjecanje u dresu Sjeverne Makedonije, a prvi put je na SP-u nastupio baš u Egiptu prije 22 godine. Prije nekoliko dana se golovima protiv Švedske upisao u povijest jer je postao prvi igrač u povijesti rukometa koji je zabijao u četiri desetljeća.

I to nije sve od njega. Gledat ćemo ga u još minimalno tri utakmice na SP-u, a onda ga ispratiti za kraj njegove blistave reprezentativne karijere.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje