Obavijesti

Sport

Komentari 11

Legendarni 'maestro' Balić slavi 42. rođendan! 'Ne znam gdje je medalja iz Atene, spakirana je'

Legendarni 'maestro' Balić slavi 42. rođendan! 'Ne znam gdje je medalja iz Atene, spakirana je'

Ivano Balić (42) svojevremeno nam je rekao da više ne namjerava igrati rukomet, a u međuvremenu bi se trebao priključiti stožeru reprezentacije u čijem je dresu odigrao mnoge sjajne susrete

VIDEO

Hrvatski rukomet donio je svojoj domovini prije 16 i pol godina zlatnu medalju iz grada na kojemu su moderne Igre započele. Atena je bila za hrvatski narod grad sreće, a Ivano Balić (42) njezin kreator. Bilo mu je tada tek 25 godina, a bio je vođa. Ne na papiru, nego na terenu. Sada, kada pogleda natrag na ta ponosna vremena rukometne igre naše države, kaže, ne žali.

Trebali smo uzeti još zlata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bogu hvala, imamo tu jednu zlatnu olimpijsku medalju...A šteta, opet, mogli smo ih mi imati i više zlatnih. Jednostavno nismo bili te sreće, ali ponosan sam na to razdoblje - naglašava Ivano Balić za 24sata, ali sama medalja, ne znači mu puno.

Pokretanje videa...

00:21

- Nemam pojma gdje mi je ta medalja. Negdje je spakirana s ostalima. Mislim da ona, kao sama medalja, nije toliko važna. Ti znaš što si napravio, tvoje će ime zauvijek ostati upisano u povijesti, ti si olimpijski pobjednik, a medalja je onako, više za pokazivanje, a meni to ne treba, ja znam što sam napravio - uvijek iskreno govori Ivano.

Graz: Hrvatska i Srbija susreli se u posljednjem kolu skupine A Europskog prvenstva u rukometu

- Nostalgije nema. U tom trenutku si igrao, nisi razmišljao, sve je to trajalo nekakvih 20-ak godina. Znam da sam se trudio i da sam svaki puta dao sve od sebe - govori nam omiljeni hrvatski rukometaš pa dodaje:

Dajte nam tu medalju i idemo doma

- Taj turnir je bio savršen za nas. Sada kad se prisjetim, koliko me još sjećanje služi, ne znam što bih istaknuo kao najljepši trenutak. Svaka je utakmica bila bitna, sve je vodilo tom zlatu, svaki trenutak izvan terena.- kaže.

8172565

Ipak, našao je Ivano jednu omiljenu sekvencu.

- Ako moram birati, penjanje na postolje bilo mi je najdraže. To je onako, ajde, dajte nam napokon to zlato da ga stavim oko vrata - iskren nam je najbolji igrač turnira.

Gdje je onda danas “Mozart” rukometne igre?

Podsjetimo, Ivano je karijeru započeo u Splitu, pa je preko Metkovića otišao u španjolski Portland San Antonio, zatim je igrao u Zagrebu, Atletico Madridu, a karijeru je završio u njemačkom Wetzlaru. Balić se danas bavi rukometnom školom “Balić&Metličić” koja djeluje u Splitu od 2007. godine, a upravo ondje se druži s bivšim suigračima i današnjim suradnicima.

Zagreb: Okupljanje zlatnih rukometaša olimpijaca povodom 15 godina od osvajanja olimpijskog zlata u Ateni

- Lijepo je i sada vidjeti da Hrvatska ima talentirane djece, naš rukomet ima svijetlu budućnost. Ali ima i problema. Treba više satnice u dvoranama, no to je malo šire područje o kojem bismo morali više popričati - zabrinuto govori najbolji hrvatski rukometaš i dodaje:

- Pero Metličić i ja se intenzivno družimo, ali su tu i Ljubo Vukić, Venio Losert, Ivica Maraš...Ima nas dosta dolje koji smo igrali u reprezentaciji i sada surađujemo i družimo se.

Ekskluzivno: Balić se vraća na klupu hrvatske reprezentacije!
Ekskluzivno: Balić se vraća na klupu hrvatske reprezentacije!

A kako smo nedavno saznali, Ivano će se uskoro priključiti stožeru reprezentacije i u narednom bi razdoblju trebao pomagati izborniku Hrvoju Horvatu. Balić bi trebao biti Horvatov prvi pomoćnik, a Igor Vori, koji je do sada obavljao dvostruku ulogu, trebao bi ubuduće ostati samo sportski direktor reprezentacije.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu