Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
52 komentara

Legendarni srpski trener opleo po NBA ligi: To je sve mafija

Ja to mogu reći jer me ne zanima NBA. Imam prijatelje koji rade tamo, sav respekt imam prema NBA ligi, najbolja je, ali ima mnogo europskih trenera koji mogu raditi tamo, rekao je Željko Obradović

Euroleague Basket 2019_2020, 4th day AX Armani Exchange Olimpia Milano vs Fenerbahce Beko Istanbul
Foto: Simone Lucarelli/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
52 komentara

Željko Obradović ima 9 osvojenih titula Eurolige kao trener, 11 je puta osvajao grčko prvenstvo, između ostalog, i kada takva trenerska ličnost u istoj rečenici spomene NBA i mafiju, onda to definitivno mora odjeknuti.

A srpski je trener to spomenuo u razgovoru za Sportando.

- Nadam se da će europski trener otići u NBA, da će pokazati svoje umijeće jer ima ih mnogo koji su spremni raditi tamo. To se dogodilo ranije, Mike D'Antoni je Amerikanac, ali je odrastao u Europi. David Blatt je Amerikanac, Igor Kokoškov je studirao tamo, nema europskog trenera, zašto? Zato što je NBA mafija. Ne daju trenerima da rade i nitko neće pričati tome. Ja to mogu reći jer me ne zanima NBA. Imam prijatelje koji rade tamo, sav respekt imam prema NBA ligi, najbolja je, ali ima mnogo europskih trenera koji mogu raditi tamo.

Žocu je 59, ima tu još dosta trenerskih godina, ali zasad i dalje samo na europskim klupama.

- Sada sam sretan svojim životom u Europi i ne mislim o NBA-u. Znam da je to najbolja liga po organizaciji, ali u Europi je proces. Svake godine bolje je nego prethodne. Nemoguće je biti u rangu s njima zbog novca, ali danas je Euroliga je na visokoj razini. Mnogi misle da je ovdje košarka zanimljivija nego u NBA-u.

I nisu baš svi u krivu.

Naši partneri pišu
Message