Obavijesti

Sport

Komentari 4

Legende 'vatrenih i zmajčeka' za Petrinju: Zaigrat će Boban, Šuker, Niko Kranjčar, Čeferin...

Legende 'vatrenih i zmajčeka' za Petrinju: Zaigrat će Boban, Šuker, Niko Kranjčar, Čeferin...

Nogometne legende Hrvatske i Slovenije odigrat će u subotu na stadionu Mladosti u Petrinji humanitarnu utakmicu s ciljem pomoći stradalima u razornom potresu krajem prošle godine

Nešto više od tri mjeseca prošlo je od razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu, a u tijeku je 'ponovna izgradnja života' na spomenutim područjima. Donacije se i dalje skupljaju, a kako bi pomogli unesrećenima nogometni Savezi Hrvatske i Slovenije organiziraju humanitarnu utakmicu.

Mjesec dana od potresa u Banovini

Prošle su godine nogometne legende Hrvatske i Slovenije igrale u Brdu kod Kranja u Sloveniji gdje su domaćini slavili 3-2, a ove godine utakmica ima puno veći značaj. S obje će strane zaigrati velika nogometna imena, a među njima će biti i predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin koji će uručiti donaciju Hrvatskom crvenom križu, dok će HNS predati donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima.

Pokretanje videa ...

Za Hrvatsku će igrati Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Mario Stanić, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar i Marko Babić. Ulogu izbornika preuzeo je viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić, a pomoćnik na klupi bit će mu Robert Prosinečki.

Hrabri sportaš Toni: Nemam noge, ali znam kako pomoći onima kojima je najpotrebnije
Hrabri sportaš Toni: Nemam noge, ali znam kako pomoći onima kojima je najpotrebnije

U vodstvu hrvatske momčadi bit će i aktualni izbornik 'vatrenih', Zlatko Dalić, bivši izbornik Miroslav Blažević, odnosno Marijan Vlak. Slovenske boje branit će, između ostalih, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević

- Kao rođenom Petrinjcu izuzetno mi je drago da je ova inicijativa pokrenuta u Hrvatskom nogometnom savezu i da su je objeručke prihvatili naši prijatelji iz Slovenije, uz svesrdnu podršku i pomoć Europske nogometne federacije Uefe. Pritom su, naravno, ključnu ulogu odigrali predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin, i predsjednik našeg Saveza i član Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker. Ovo je još jedna potvrda silno velikog značaja nogometa u službi humanosti. Vjerujem da ćemo zajedničkim donacijama ljudima na potresom pogođenim područjima barem malo olakšati njihovu svakodnevicu. Želim izraziti veliku zahvalnost svim sudionicima obiju reprezentacija i obaju Saveza, ali i žal što će se utakmica odigrati bez prisustva gledatelja. Međutim, naša je obveza pridržavati se važećih epidemioloških mjera i u prvom redu misliti na zdravlje ljudi - rekao je Zorislav Srebrić.

Početak prijateljske utakmice nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije je u 13 sati na stadionu Mladosti.