Obavijesti

Sport

Komentari 282

Lekcija iz skromnosti: Ronaldo bi najradije glasovao za sebe...

Lekcija iz skromnosti: Ronaldo bi najradije glasovao za sebe...
4

Kada bih mogao, glasovao bih za sebe. Ja sam to što jesam i sretan sam. Nije baš dobro biti preskroman, kaže napadač Reala Cristiano Ronaldo za France Football

VIDEO

Po prvi puta Cristiano Ronaldo moći će dati svoj glas igraču za kojeg smatra da je najbolji na svijetu. Do ove godine kapetan Portugala bio je Nuno Gomes pa Ronaldo nije mogao glasovati, no ove godine će moći. Najradije bi dao glas svom "najdražem" igraču, sebi, ali to ne smije.

- Kada bih mogao, glasovao bih za sebe. Ja sam to što jesam i sretan sam. Nije dobro biti preskroman. U Portugalu postoji izreka koja kaže: "Previše skromnosti znači slabost" - rekao je Cristiano Ronaldo koji s Lionelom Messijem predvodi nominirane za Zlatnu loptu (Ballon d'Or). 

Fifa i francuski magazin France Football objavili su nominacije 23 igrača za najboljeg igrača svijeta 2012. godine. Očekivano, najviše nominacija imaju Španjolci (7), slijede Talijani (3), Nijemci, Argentinci i Bjelokošćani imaju dvije, a Francuska, Kolumbija, Švedska, Brazil, Engleska, Nizozemska i Portugal imaju po jednu.

Favorit je Lionel Messi, aktualni trostruki laureat. Najveći protukandidat mu je Cristiano Ronaldo, no iz prikrajka svoju šansu čekaju golman Reala Iker Casillas te Messijevi suigrači iz Barcelone Xavi i Andres Iniesta.

Suženi popis od tri kandidata za FIFA-inu Zlatnu loptu bit će objavljen 29. studenog u Sao Paulu, a ime konačnog pobjednika bit će poznato 7. siječnja na svečanosti u Zürichu. Tada će ujedno biti poznato i ime najboljeg trenera godine.

Golman dobio Zlatnu loptu samo jednom i to prije 49 godina

Legendarni golman Dinama iz Moskve i SSSR-a Lav Jašin jedini je golman koji je dobio Zlatnu loptu.  Dino Zoff bio je blizu, no 1973. Johan Cruyff odnio mu je nagradu ispred nosa. Češki golman Ivo Viktor bio je treći 1976. godine, kao i Oliver Kahn 2001. i 2002. Buffon je bio iza suigrača Fabija Cannavara 2006.Bilo je to 1963. godine. Je li došlo vrijeme za Ikera Casillasa?

Samo tri braniča i jedan golman dobili nagradu

U povijesti Zlatne lopte samo su tri braniča osvajala Zlatnu loptu. Bili su to Franz Beckenbauer, Matthias Sammer i Fabio Cannavaro. Lav Jašin je jedini golman osvajač Zlatne lopte.

Nominacije za FIFA-inu Zlatnu loptu 2012. godine:

Sergio Agüero (Argentina), Xabi Alonso (Španjolska),Mario Balotelli (Italija), Karim Benzema (Francuska), Gianluigi Buffon (Italija), Sergio Busquets (Španjolska), Iker Casillas (Španjolska), Cristiano Ronaldo (Portugal), Didier Drogba (Obala Bjelokosti), Radamel Falcao (Kolumbija), Zlatan Ibrahimović (Švedska), Andrés Iniesta (Španjolska), Lionel Messi (Argentina), Manuel Neuer (Njemačka), Neymar (Brazil), Mesut Özil (Njemačka), Gerard Piqué (Španjolska), Andrea Pirlo (Italija), Sergio Ramos (Španjolska), Wayne Rooney (Engleska), Yaya Touré (Obala Bjelokosti), Robin van Persie (Nizozemska), Xavi (Španjolska).

Nominacije za najboljeg trenera 2012. godine:

Vicente del Bosque (Španjolska/španjolska reprezentacija), Roberto Di Matteo (Italija/Chelsea), Alex Ferguson (Škotska/Manchester United), Pep Guardiola (Španjolska/bivši trener Barcelone), Jupp Heynckes (Njemačka/Bayern München), Jürgen Klopp (Njemačka/Borussia Dortmund), Joachim Löw (Njemačka/njemačka reprezentacija), Roberto Mancini (Italija/Manchester City), José Mourinho (Portugal/Real Madrid), Cesare Prandelli (Italija/talijanska reprezentacija).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 282
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom