Obavijesti

Sport

Komentari 11

Leko i Rukavina: Utakmice su nam postale rutina, nema žara

Leko i Rukavina: Utakmice su nam postale rutina, nema žara
1

Svakih nekoliko dana igramo, to je postala rutina, nije to kao kad tek dođeš u seniore iz juniora pa si malo uzbuđen prije prvih utakmica ili derbija, kaže Rukavina

VIDEO

Na radijskoj postaji Antena Zagreb gostovala su jutros dva Dinamova nogometaša – Jerko Leko i Ante Rukavina.

– Svakih nekoliko dana igramo, to je postala rutina, nije to kao kad tek dođeš u seniore iz juniora pa si malo uzbuđen prije prvih utakmica ili derbija – rekao je Ante Rukavina uoči uzvratnog susreta protiv Ludogoreca.

Između ostalog, Dinamove zvijezde dobile su zadatak proglasiti ime jednog od malih pratitelja igrača u utakmici protiv Ludogoreca pa su se odmah prisjetili i svojih idola iz djetinjstva i žara s kojim su tada voljeli sve vezano za nogomet. Priznali su kako je taj žar s godinama okopnio. Leko je otkrio da mu je idol u djetinjstvu bio Zvonimir Boban pa se s nostalgijom prisjetio dana kada je kao Dinamov pionir skupljao lopte na utakmicama.

– Kad sam se selio nedavno, našao sam neke stvari koje sam skupljao. Našao sam tako autogram Bokšića na jednom malom papiriću. Bila mi je velika čast skupljati lopte kad sam bio pionir i kadet Dinama. Volio sam biti uvijek blizu terena. To mi je bio lijep osjećaj. Jako lijepa uspomena! Sačuvao sam čak intervju kad je Boban rekao da me prepoznao, da bi mogao biti dobar igrač! To su neke stvari koje ti ostaju za cijeli život – kaže iskusni Dinamov nogometaš.

Anti Rukavini idol je u djetinjstvu bio Ronaldo, onaj pravi Ronaldo, kako on kaže.

– Kao dijete to doživljavaš na jedan specifičan način. Izgubi se to tijekom godina. U tom smo nekom ritmu, pod pritiskom, više se ne možeš ni sjetiti kako je to bilo, osim kad kao Jerko naiđeš na neke uspomene iz djetinjstva pa te podsjeti – istaknuo je Dinamov napadač i dodao da to ne umanjuje njihovu spremnost:

– S godinama naučiš funkcionirati. Svake godine igramo tu Europu tako da naučiš na taj pritisak, oguglaš! Svjesno ulaziš u utakmicu znajući da ti je to najvažniji susret sezone.

Priznali su da u prvoj utakmici nisu pokazali sve što mogu i dodali da u srijedu imaju prednost domaćeg terena i 1:1 kao dobru startnu poziciju:

– Pokazat ćemo da nisu oni toliko dobri koliko smo mi njima dopustili da igraju!

Šale se da bugarski klub sada zovu Čudogorec.

– Moramo to ozbiljno shvatiti jer ta nam utakmica znači nastavak europskog natjecanja, a to je i ono zbog čega Dinamo živi – rekao je Rukavina.

Leko još odrađuje kaznu pa je navijače pozvao da mu se pridruže na tribinama.

– Karte se prodaju po simboličnim cijenama pa se bez obzira na vrijeme nadam da će nas navijači doći podržati, kako zapad i istok tako i sjever!

Rukavinu želi Valladolid

Španjolski list Marca objavio je ljetnu križaljku svih klubova Primere. Tako se u stupcu "želja" madridskoga Reala navodi jedino ime Luke Modrića. Barcelonina lista želja malo je poduža – ona obuhvaća Vermaelena (Arsenal), Koscielnog (Arsenal), Capouea (Toulouse), Cabayea (Newcastle) i Javija Martineza (Athletic B.).

No, nije Modrić jedini hrvatski nogometaš kojega traže španjolski klubovi. Valladolid, prema Marci, želi dovesti Dinamova napadača Antu Rukavinu. Inače, povratnika u ligu trenira srbijanski trener Miroslav Đukić koji je jednoga Rukavinu već kupio, Antonija iz Münchena 1860.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani