Obavijesti

Sport

Komentari 11

Leko: Želim Bilićev poziv, ali nisam se zato vratio u Dinamo

Leko: Želim Bilićev poziv, ali nisam se zato vratio u Dinamo
5

Kad su mu navijači skandirali ime, naježio se. Vjeruje da je ovaj Dinamo spreman za LP, a Lekinu povratku presudilo je što Mamić ovog ljeta nije nikoga prodao

VIDEO

24sata: Kakvu utakmicu očekujete u uzvratu protiv Neftčija?

Imamo odličan rezultat, ali moramo biti jako oprezni zbog prijašnjih iskustava. Čuo sam da su oni razočarani svojom igrom u prvoj utakmici i da će krenuti žestoko na nas. Mi im ne smijemo dopustiti da se razmašu, čekat ćemo ih i kontrolirati igru. Moramo se čuvati i kartona, ne smijemo raditi nepotrebne oštre prekršaje.

24sata: Koji vam se njihov igrač čini najopasniji?

Najpoznatiji i najopasniji je Emile Mpenza. Istina, malo je pokazao u prvoj utakmici, ali baš će zato biti motiviran da u uzvratu pokaže što zna. Tonel i Vida sjajno su ga zaustavili u Zagrebu i to moraju ponoviti u Bakuu.

24sata: Kako je bilo istrčati na pun Maksimir?

Vratio sam se u svoj klub nakon devet godina i u prvoj utakmici pun stadion. Nikada na Maksimiru za Dinamo nisam igrao pred punim tribinama, bio je pun samo kad sam bio u reprezentaciji. A znali smo već dva dana prije da će stadion biti pun. Bilo je to posebno za mene, prvih deset minuta preplavile su me emocije, stvarno je bilo lijepo. A onda su navijači skandirali i moje ime, tada su me prošli trnci, naježio sam se.

24sata: Znači nije vam žao što ste se vratili u Dinamo?

Nije, naravno da nije, pa to je moj klub. Ma, znao sam čim me nazvao Zdravko Mamić kako će to na kraju završiti. Pozvao me na razgovor, a ja sam unaprijed znao, ako uđem u klub, neću ga moći odbiti. Ponudio mi je dobre uvjete, nismo nikoga prodali, što je jako važno, i nije me uopće trebalo nagovarati na povratak.

24sata: Koja je najveća razlika ondašnjeg i današnjeg Dinama?

Ona moja generacija nije imala takvu financijsku potporu. Bili smo mladi, podjednako kvalitetni kao današnja generacija, ali tada Dinamo nije dovodio pojačanja kao danas. I nama su najbolji igrači odlazili, a to sada nije slučaj. Ova momčad ima velik potencijal i možemo u Ligu prvaka.

24sata: Slično je bilo dok ste igrali u kijevskom Dinamu?

Da, mi u četiri godine nismo prodali niti jednog igrača. Dovodili su najbolje s Istoka te povoljne Brazilce. To i zagrebačkom treba ako želi igrati Ligu prvaka, to je pravi put. Sad smo stvarno dobri, sazreli i dovoljno kvalitetni za Ligu prvaka, ali momčad stalno moramo nadograđivati.

24sata: I ždrijeb je ove sezone dobar prema Dinamu?

Da. Neftči bi morali proći, a tada nas očekuje Helsinki. Nije to loše, iako o Fincima još nitko ne razmišlja.

24sata: Razmišljate li o povratku u reprezentaciju?

Ne. Nisam došao u Dinamo da bih se vratio u reprezentaciju. Želim pomoći svom klubu u pokušaju ulaska u Ligu prvaka, to mi je jedini cilj. Ako poziv dođe, doći će jer sam se nametnuo dobrim igrama. Želio bih to, ali nisam se zato vratio u Dinamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku