Sport

Komentari 7

Lenzerheide: Utrke odgođene, mali globusi za Svindala i Maze

Lenzerheide: Utrke odgođene, mali globusi za Svindala i Maze

Nastavljaju se muke s vremenom organizatora završnice Svjetskog kupa. Nakon spusta u srijedu, u četvrtak su otkazane i utrke super G-a i za skijašice i za skijaše

Obje su utrke najprije zbog magle prebačene s jutarnjih termina u popodnevne, a muška je čak i počela u 13 sati. No nakon što se stazom sa startnim brojem 1 spustio Gauthier de Tessieres, natjecanje je zbog jakog vjetra ponovno prekinuto. 

Nastavljeno je za otprilike pola sata, na stazu je s brojem 4 izašao i naš Ivica Kostelić, ali poslije pada i ozljede Klausa Krölla, muška utrka je definitivno otkazana, a nedugo nakon toga i ženska.

Iako su rezultati, dakako, poništeni, spomenimo tek da je Kostelić u trenutku prekida bio peti među osmoricom koja su stigla do cilja. Za De Tessieresom je zaostajao 1.26 sekundi.

U muškoj konkurenciji ovakav rasplet ne mijenja ništa u poretku super G-a budući da je Aksel Lund Svindal već ranije osigurao mali globus. No, sada je već potpuno izvjesno da će Veliki globus obraniti Marcel Hirscher koji ima 149 bodova više od Svindala dvije utrke prije kraja. Vjerojatno Norvežanin neće ni voziti nedjeljni slalom.

Kod skijašica je Tina Maze u srijedu zbog otkaza utrke ostala bez malog globusa u spustu, a u četvrtak je iz istog razloga osvojila naslov u super G-u. Naime, Slovenku je mogla ugroziti Amerikanka Julia Mancuso  koja je imala 55 bodova manje, ali je na koncu ostala bez prilike za napad. Maze je, podsjetimo, već ranije osigurala Veliki globus, kao i naslov najbolje veleslalomašice Svjetskog kupa.

Svjetski kup skijaša, konačni redoslijed u super G-u:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 480

2. Matteo Marsaglia (Ita) 249

3. Matthias Mayer (Aut) 228

...

28. Ivica Kostelić (Hrv) 27

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1375

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 1226

3. Ted Ligety (SAD) 922

4. Felix Neureuther (Njem) 848

5. Ivica Kostelić (Hrv) 840

Svjetski kup skijašica, konačni redoslijed u super G-u:

1. Tina Maze (Slo) 420

2. Julia Mancuso (SAD) 365

3. Anna Fenninger (Aut) 304

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Tina Maze (Slo) 2254

2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 1065

3. Anna Fenninger (Aut) 984

Najčitaniji članci