Obavijesti

Sport

Komentari 73

Leo Messi, 700 golova! Genij za sva vremena, nogomet iz snova

Leo Messi, 700 golova! Genij za sva vremena, nogomet iz snova

Kad god dobije loptu znate da kreće uzdah stotina milijuna nogometnih zaljubljenika na svim meridijanima i paralelama. Jer i ako je 100 m daleko od gola... To je Messi...

VIDEO

Treba znati cijeniti ono što u životu imaš. Svi koji vole nogomet nikada u životu neće zaboraviti razdoblje, a evo ide već 17. godina, u kojem su gledali kako igra nogometni čarobnjak, genij i genijalni golgeter, argentinsko čudo: Lionel Andrés Messi Cuccittini. Leo Messi.

VIDEO: NAJZLATNIJA OD SVIH KOPAČKI

Pokretanje videa...

02:12

Čovjek nije normalan. Utakmica: 862. Golova: 700. Njegova Barca tone, ali Messi je uvijek i svugdje - kolosalan. Atletico im je u utorak uzeo bod na Nou Campu. Messi je 700. gol za klub/reprezentaciju zabio iz penala. 'Panenkom'.

Kad god dobije loptu znate da kreće uzdah stotina milijuna nogometnih zaljubljenika na svim meridijanima i paralelama. Jer i ako je 100m daleko od gola... To je Messi. Nije nemoguće da krene dribling na dribling pa padne gol na drugoj strani.

Nakon Maradone, još jedan Argentinac niži od 'metar i žilet', još jedan ljevak za kojeg se tvrdi da je iz Argentine, ali svi opravdano sumnjamo kako je u pitanju 'vanzemaljac'. Jer ne može čovjek od krvi i mesa, smrtnik, igrati tako božanstveno!

Evo kako je rasporedio tih svojih 700 golova postignutih u 862 utakmice od 2004. do danas:

  • 441 La Liga
  • 122 Liga prvaka i Uefa Superkup
  • 70 Argentina
  • 53 Kup kralja
  • 14 Superkup Španjolske

Od svih tih 700 najteže je stradala Sevilla kojoj je čarobnjak zavukao - 37 golova. Atletico Madridu je dao 32, Valenciji 28, a najljućem rivalu, madridskom Realu zabio je - 26 golova.

Na tom popisu smo i mi, Hrvatska. Ali... Messi nam je dao samo dva gola, a jedino što će pamtiti je: kako smo ih nakantali, utrpali im tri komada u Rusiji i koliko je noćnih mora imao kad mu El Clasicu s druge strane stane veliki Luka Modrić!

Inače, Cristiano Ronaldo na kontu ima ukupno 44 gola više, ali 179 odigranih utakmica više i dvije odigrane sezone više i dvije je godine stariji.

Barca tone, Setien je 'bivši' iako još sjedi na klupi, Real je sve bliže naslovu, ali Messi... Messi zabija i Messi igra nogomet o kojem će se pričati dok je i lopte i svijeta i vijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba