Sport

Komentari 15

Leoni zbog korone visi nastup na Igrama: Siječanj je bio jako stresan, puno se cura zarazilo

Leoni zbog korone visi nastup na Igrama: Siječanj je bio jako stresan, puno se cura zarazilo

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović propustit će veleslalom na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, a upitan je slalom u kojem je ove sezone sjajna. Bit će na knap, kaže...

Trebala je biti hrvatski stjegonoša na otvaranju Zimskih olimpijskih igara, ali ispriječio se nesretni korona virus pa još nije ni otputovala u Kinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Olimpijka Lea Jugovac iz Pekinga

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović (24) nema sreće s najvećim sportskim natjecanjem na svijetu, prije četiri godine u PyeongChangu teško je ozlijedila koljeno u veleslalomu, a onaj pekinški, koji se vozi u ponedjeljak, sigurno će propustiti.

Još ostaje nada da će djevojka iz Mrkoplja moći nastupiti u jačoj disciplini slalomu, koji se vozi u srijedu i gdje trenutačno drži 11. mjesto u Svjetskom kupu. Kreće utrka s vremenom jer za nastup mora imati četiri uzastopna negativna PCR testa.

- Više i ne znam kako je to biti bez maske, a ruke su mi skroz suhe od stalnog korištenja sredstva za dezinfekciju. Pazili smo maksimalno, ali očito je trenutačno takva situacija da se, što god napraviš i kako se god ponašaš, ne možeš skroz zaštititi. Cijeli siječanj bio je jako stresan, jako puno cura u Svjetskom kupu se zarazilo i stalno je bio prisutan strah - rekla je Leona za Sportske novosti.

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara u petak

Bez obzira na sve, ne gubi vjeru ni optimizam. Svjesna je da je situacija nije dobra.

- Bit će na knap i izazovno. Ali bit će kako bude. Nadam se da ću moći nastupiti i dat ću maksimum. Ciljevi i želje i dalje su mi visoki i potrudit ću se ostvariti ih pa ćemo vidjeti. Bilo bi super nositi zastavu, ali to nije nešto na što mogu utjecati - dodala je.

Umjesto nje, na otvaranju Igara u petak od 13 sati po srednjoeuropskom vremenu zastavu će, uz skijaša trkača Marka Skendera (20) iz Ravne Gore, zastavu nositi Leonina kolegica iz reprezentacije, Zagrepčanka Zrinka Ljutić (18).

Najčitaniji članci