Obavijesti

Sport

Komentari 12

Let s momčadi avionom? Ne hvala, mi ćemo radije kopnom

Let s momčadi avionom? Ne hvala, mi ćemo radije kopnom
1

UPLAŠENI SUŠIĆ Veznjak Hajduka nije se od straha mogao ukrcati na avion od Pule do Splita. Ni prvi, ni zadnji, slične probleme imali su i Cernat, Vršajević...

VIDEO

Mali zrakoplov u kombinaciji s turbulencijama pri slijetanju na pulski aerodrom uplašili su Tina Sušića. Pri povratku nije htio ući u zrakoplov nego se u Split vratio vozeći se u kombiju.

- Tino se i inače malo boji leta, ali vjerujemo da ubuduće neće biti problema, pogotovo jer uglavnom letimo većim zrakoplovima. Ako je bez problema letio do sada, na koncu, ako je letio i na SP u Brazil, nema razloga da se boji na kraćim relacijama - kazali su nam iz Hajduka.

Almir Turković nije siguran da će sa Sušićem ići tako lako.

- Strah od leta ne smije se olako shvatiti. I ja sam prije letio bez problema, ali kad se jednom u čovjeka uvuče taj strah, onda je teško ući i u lift, a kamoli u zrakoplov - ispričao nam je Turković, koji je strah od letenja prvi put osjetio dok je igrao za japanski Cerezo iz Osake.

Nekadašnji napadač Hajduka dva je puta odbijao zrakoplovom otputovati na pripreme, zbog čega je i financijski kažnjen. Po Hrvatskoj je putovao automobilom.

- Nekoliko puta sam pokušavao, spremio se, došao bih s momčadi u zračnu luku, ali..., nema šanse. Jednostavno ne mogu, ruke mi se oznoje, uhvati me panika...

Nisu Turković i Sušić jedini igrači Hajduka koji su se bojali leta, slične probleme imali su i Florin Cernat, Avdija Vršajević... Za razliku od njih, Ardian Kozniku se nije plašio leta, iako je preživio dramatičan pad zrakoplova kojim je putovao na potpis ugovora s Hajdukom.

- Taj 20. lipanj 1990. i danas slavim kao svoj drugi rođendan. Letjeli smo malom Cesnom, zbog nevremena prisilno smo sletjeli na nekakvu livadu, no avion je odskočio, prevrnuo se... Jedva smo ostali živi. Nije mi bilo svejedno kad sam sutradan opet morao u zrakoplov za Split, no bio je veliki, putnički, pa sam se osjećao sigurnije. A i tko bi se od srama vratio kući bez ugovora - kaže Kozniku.

Najvećeg hokejaša svih vremena Waynea Gretzkyja prije svakog leta zrakoplovom tješio je cimer Ace Bailey. Ironijom sudbine Bailey je poginuo u jednom od otetih aviona 11. rujna 2001. godine.

Strah dobio u Japanu

Snažne turbulencije tijekom igranja u Japanu natjerale su Almira Turkovića da zamrzi letenje. Nikad više nije sjeo u zrakoplov.

Ni tablete joj nisu pomogle

Odbojkašica Katarina Barun zbog straha nije otišla na SP 2010.

- Pila sam i tablete, no čim se avion zatresao, porobudila bih se - kaže.

Ostao je bez milijuna eura

Dennis Bergkamp znao je da neće ići na daleka putovanja, pa je prilikom potpisivanja ugovora pristajao na manje novca zbog svoje fobije.

Alah izliječio Alijev strah

Muhammad Ali kaže da se izliječio od svoje fobije.

- Prestao sam se bojati shvativši da Alah ne bi dopustio da poginem u avionskoj nesreći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'