Obavijesti

Sport

Komentari 8

Leteći Varaždinac Marin: Želim biti olimpijac na svom BMX-u...

Leteći Varaždinac Marin: Želim biti olimpijac na svom BMX-u...
1

Skokovi su na BMX-u visoki i do pet metara, zato moram često mijenjati bicikle, rekao je najbolji hrvatski vozač BMX-a, Marin Ranteš (22), kojem je želja izboriti Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine

VIDEO

Varaždinac Marin Ranteš (22) s 12 godina trenirao je nogomet i svijet mu se više-manje vrtio oko lopte. Sve dok nije naučio što znači riječ “rampa”. Deset godina kasnije živi od te rampe, proputovao je svijet i jedan je od najboljih BMX vozača na planetu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

- BMX je ušao u olimpijski program i velika želja mi je otići u Tokio 2020. - rekao je Marin, koji je među 15 je najboljih svjetskih BMX majstora, no put do te razine bio je težak i trnovit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Počeci kao počeci, naravno da je bilo puno padova, ali nisam odustajao. Vidio sam kako drugi to rade, pa sam si rekao: ‘Ako mogu oni, mogu i ja’. Kad uspijem napraviti neki novi trik koji dugo vježbam, to mi znači više nego da mi netko pokloni milijun kuna - nasmijao se Ranteš.

Biti profesionalni vozač BMX-a znači i mnogo ulaganja. Ne mislimo pritom samo na treninge nego i na novac.

- Moj bicikl košta 11.500 kuna, no za početnike je dovoljno dati 1500 kuna do 2000 kuna, barem dok ne vide koliko ih to iskreno zanima - preporučio je Marin, koji često mijenja bicikle.

- Skokovi su visoki i do pet metara, a to je veliko opterećenje za BMX. Zna se često dogoditi da pukne okvir ili volan. Zbog vlastite sigurnosti mijenjam bicikl svakih četiri do pet mjeseci - kaže.

Iduće dvije godine bit će mu izuzetno naporne i teške jer mu je glavni cilj izboriti nastup na OI-ju 2020. Novi dobar test imat će i na Pannonian Challengeu od 30. svibnja do 2. lipnja u Osijeku, na kojem će se izravno ogledati s najboljim BMX vozačima na svijetu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''