Sport

Komentari 1

Liensberger uzela mali, Vlhova prvi put veliki Kristalni globus

Liensberger uzela mali, Vlhova prvi put veliki Kristalni globus

Slovakinja Petra Vlhova do danas je vodila u poretku slalomašica, ali lošim nastupom prepustila je Mali kristalni globus Liensberger! Austrijanka je trofej uzela ispred Mikaele Shiffrin i Vlhove

Austrijanka Katharina Liensberger pobjednica je zadnjeg slaloma sezone kojeg su skijašice u subotu vozile u Lenzerheideu za Svjetski kup, a zahvaljujući današnjem trijumfu osvojila je i Mali kristalni globus u toj disciplini.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić uzeo 2. mjesto u Lenzerheideu

Liensberger je bila prva s vremenom 1:49.77, a drugu poziciju zauzela je Amerikanka Mikaela Shiffrin s 1,24 sekunde zaostatka (1:51.01). Treća je Švicarka Michelle Gisin čiji je zaostatak za pobjednicom bio 1,95 sekundi (1:51.72).

Alpine Skiing - World Cup Finals

Petra Vlhova, koja je do danas vodila u poretku slalomašica, zauzela je kao i nakon prve vožnje šesto mjesto s velikim zaostatkom 3.15 sekunde za Austrijankom.

Liensberger je zahvaljujući današnjoj pobjedi osvojila Mali kristalni globus u slalomu, prva je sa 690 boodva. Druga je Shiffrin sa 655 bodva, a Vlhova je pala na treće mjesto sa 652 boda.

Slovačka je skijašica međutim osigurala Veliki kristalni globus i tako postala prva Slovakinja kojoj je to uspjelo, u ukupnom poretku na prvom mjestu ima 1392 boda, dok drugoplasirana Švicarka Lara Gut Behrami ima 1256 bodova. Treća je Gisin sa 1085 bodova.

Skijašice u nedjelju u Lenzerheideu voze veleslalom.

Najčitaniji članci