Sport

Komentari 16

Zubčić: Šest postolja, medalja s SP-a... Ma fenomenalna sezona

Zubčić: Šest postolja, medalja s SP-a... Ma fenomenalna sezona

Možda sam onaj srednji i zadnji dio mogao malo bolje odraditi i onda bih na kraju sigurno i pobijedio, rekao je hrvatski skijaš nakon drugog mjesta u Lenzerheideu, ali ne žali ni za čim

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (28) na lijep je način završio veleslalomsku sezonu. Nije pobijedio, nije osvojio mali Kristalni globus, ali je bio odmah stepenicu ispod.

Drugo mjesto u Lenzerheideu iza Francuza Alexisa Pinturaulta, koji je na 30. rođendan zgrabio i mali i veliki Kristalni globus, ipak su razlog za zadovoljstvo. Dobio je Zubo zasluženu broncu za treće mjesto u poretku veleslalomaša.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić iz Lenzerheidea

- Stvarno sam jako sretan. Odskijao sam stvarno jako dobro obje vožnje. Drugi lauf bio je jako zatvoren, trebalo se jako puno raditi i to sam stvarno odlično napravio - rekao je Zubčić i dodao:

- Možda sam onaj srednji i zadnji dio mogao malo bolje odraditi i onda bih na kraju sigurno i pobijedio.

Kasnio je dvije desetinke za Pinturaultom, Mathieu Faivre bio je treći sa stotinkom slabijim vremenom. U 125. nastupu u Svjetskom kupu Zubčić je došao do devetog postolja.

- Šest postolja ove sezone, medalja sa Svjetskog prvenstva, nije moglo bolje. Još nam je sutra ostao slalom, nadam se da ću napraviti odličan rezultat - rekao je Zubčić i zaključio:

- Sve u svemu, fenomenalna sezona, stvarno sam jako sretan i ponosan. Želio bih zahvaliti cijeloj ekipi na silnom trudu i što su mi pomogli da napravim ovako lijepe i dobre rezultate.

POGLEDAJTE 'ZVIJEZDE VRIŠTE' S FILIPOM ZUBČIĆEM:

Najčitaniji članci