Obavijesti

Sport

Komentari 23

Povijesni prolaz Šahtara, Ajax bolji od Milana na San Siru

Povijesni prolaz Šahtara, Ajax bolji od Milana na San Siru
12

Odigrane su preostale utakmice u skupinama G i H Lige prvaka. Prolaz dalje već su osigurali Real i Milan. Šahtar i Arsenal također su prošli, a Ajax ide u Europsku ligu

VIDEO

U skupini G nije bilo dvojbe oko toga tko ide dalje. Real je bio siguran na prvom mjestu, Milan na drugom i to se nije moglo promijeniti. No Ajax i Auxerre borili su se za treće mjesto i "utješnu" nagradu - nastavak natjecanja u Europskoj ligi. 

Real nije mogao izgubiti to prvo mjesto pa je Jose Mourinho malo izmiješao sastav. No u prvih 11 bio je Cristiano Ronaldo, kao i Karim Benzema koji je sjajno otvorio utakmicu golom u 12. minuti. S tim se rezultatom otišlo na odmor. Kako je počeo utakmicu, Real je nastavio nakon odmora. Četiri minute bile su dovoljne Cristianu Ronaldu da zabije za 2-0 i zapečati sudbinu Auxerrea. Do kraja je Benzema zabio još dva gola za uvjerljivu pobjedu Reala.

U drugoj utakmici skupina Ajax je gostovao kod Milana. Nizozemci su bili na trećem mjestu s bodom više od Auxerrea. Ajax je krenuo solidno. Suarez je dobro protegnuo Ameliju na golu Milana. U prvih pola sata nije bilo većih uzbuđenja. Massimiliano Allegri je kao i njegov kolega Mourinho malo promijenio sastav pa je na klupi ostao Ibrahimović. Od prve minute igrali su Robinho i Ronaldinho. A sudac je u 36. minuti progledao kroz prste "rossonerima". Pirlo je sapleo Suareza i to je trebao biti penal. Do kraja poluvremena zaprijetio je i Milan, ali dobro je reagirao golman Ajaxa. Nizozemci su bili bolji, Milan je igrao s pola snage, to se jasno vidjelo. U drugom dijelu Ajax je zasluženo poveo. De Zeeuw je zabio za veliko slavlje gostiju. Milan je gledao, a Ajax igrao. Sjajno je zabio Alderweireld u 66. za 2-0 i Ajax je zasluženo slavio.

Skupina G Lige prvaka:

Real - Auxxere 4-0 (Benzema 12, 72, 88, Ronaldo 49)

Milan - Ajax 0-2 (De Zeeuw 57, Alderweireld 66)

Redoslijed: Real 15, Milan 8, Ajax 7, Auxerre 3


Skupina H bila je znatno uzbudljivija od prethodne. Šahtar, Arsenal i Braga imali su šanse za prolaz dalje. Šahtaru je bio dovoljan i bod protiv Brage na svom terenu za prvo mjesto u skupini. U isto vrijeme Arsenal je igrao protiv Partizana.

Darijo Srna predvodio je Šahtar protiv Brage. Eduardo nije bio niti na klupi. Šahtar kod kuće nije izgubio 52 utakmice. A u listopadu 2008. izgubili su baš od portugalske momčadi. Slavio je Sporting s 1-0. No Braga u srijedu navečer nije bila niti "s" od Sportinga. Iako je Ukrajincima trebao bod za prolaz dalje i prvo mjesto u skupini, Šahtar je krenuo žestoko. Jer u najgoroj varijanti Ukrajinci su mogli i ispasti. Odmah na početku dobru je priliku za Šahtar promašio Wiliam. Ukrajnici su zagospodarili travnjakom, Braga se nije ni vidjela. Ipak, navijači u Ukrajini u prvom dijelu nisu vidjeli golove. U drugom dijelu igrači Brage vjerojatno su znali za rezultat druge utakmice. Partizan je imao 1-1 na Emiratesu i Bragu je pobjeda protiv Šahtara vodila dalje. No u drugoj utakmici stvari su se promijenile. Arsenal je poveo i Šahtar je mogao početi slaviti povijesni uspjeh. U tom slavlju igrači Šahtara su se opustili i konačno zabili. Ratz je bio strijelac na dodavanje Darija Srne. I krenulo je Šahtaru. U 83. na semaforu je bilo 2-0. Zabio je Adriano.  Sudac je označio kraj i slavlje u Donjecku moglo je početi.

U drugoj je utakmici Arsenal na svom terenu dočekao Partizan koji u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka nije osvojio niti bod. Englezi su počeli sa svojom tradicionalnom igrom kratkih paseva iu prvih 20 minuta stvorili su nekoliko sjajnih prilika. No gol nisu zabili iz igre nego iz penala. Robin van Persie bio je precizan i Arsenal je od 30. minute vodio 1-0. S tim se rezultatom otišlo na odmor. U drugom dijelu Cleo je šokirao Arsenal. Zabio je u 52. minuti za 1-1. Opasno su visjeli Englezi jer gol Brage Šahtaru u drugoj utakmici izbacio bi ih iz Lige prvaka. No navijačima je živce spasio Walcott koji je u 73. minuti zabio za 2-1. Samo četiri minute nakon toga Nasri je zabio za 3-1 i potvrdio pobjedu.

Skupina H Lige prvaka:

Arsenal - Partizan 3-1 (Van Persie 30, Walcott 73, Nasri 77 / Cleo 52)

Šahtar - Braga 2-0 (Rat 77, Adriano 83)

Redoslijed: Šahtar 15, Arsenal 12, Braga 9, Partizan 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...