Obavijesti

Sport

Komentari 12

Liječnici su krivi za Maradoninu smrt? '12 sati bio bez nadzora'

Liječnici su krivi za Maradoninu smrt? '12 sati bio bez nadzora'

Neobjašnjivo mi je da 12 sati moj prijatelj nije imao liječnički nadzor, niti ga je itko provjerio. Hitnoj je trebalo čak pola sata da dođe do njega što je kriminalna glupost, napisao je Maradonin odvjetnik...

VIDEO

U srijedu oko 16 sati po hrvatskom i 12 po lokalnom vremenu Diega Armanda Maradonu, legendarnoga argentinskog nogometaša, pronašli su mrtvoga u obiteljskom domu u četvrti Tigre glavnoga grada Buenos Airesa.

POGLEDAJTE VIDEO: Biserka Petrović s dresom Maradone

Pokretanje videa...

Biserka Petrović s dresom Maradone 01:17

Veliki Argentinac je tamo provodio vrijeme otkako je pušten iz bolnice na kućnu njegu prije više od dva tjedna. Imao je operaciju na mozgu zbog krvnog ugruška zbog čega mu je mozak oticao. Operacija je prošla sjajno, prognoze su bile odlične i liječnici su najavljivali kako bi se brzo trebao oporaviti. Uz cjelodnevni liječničku nadzor.

Pušten je na kućnu njegu na oporavak, a obitelj mu je osigurala osobnu medicinsku sestru, psihijatricu i psihologa. Angažirani su kako bi cijelo vrijeme bili uz njega, morao je cijelo vrijeme biti pod nadzorom, no čini se da je bilo propusta.

Je li se smrt mogla izbjeći? Maradonin odvjetnik Matias Morla tvrdi da je. Argentinac je na Twitteru objavio kako je tu bilo liječničkih propusta koji se nisu trebali dogoditi. Naime, on tvrdi kako je Diego čak 12 sati bio bez liječničkog nadzora, a hitnoj je trebalo pola sata da dođe do njegovog doma. Morla je najavio istragu.

FILE PHOTO: 2018 FIFA World Cup Draw

- Neobjašnjivo mi je da 12 sati moj prijatelj nije imao liječnički nadzor, niti ga je itko provjerio. Hitnoj je trebalo čak pola sata da dođe do njega što je kriminalna glupost. Ta činjenica se ne smije zanemariti i pozivam na otvaranje istrage kako bi se kaznili oni koji su napravili propust - napisao je Morla.

Kao osoba koja je prije više od dva tjedna imala rizičnu operaciju, trebao je imati sav mogući nadzor, no čini se da je došlo do propusta. Njegov odvjetnik kaže kako će za ovo netko morati odgovarati.

Iako se prvotno sumnjalo na srčani udar, Diego Maradona preminuo je u snu od egzacerbacije kroničnog zatajenja srca, koje je za posljedicu imalo akutni edem pluća, odnosno stanje iz kojega se Maradona, nažalost, nije izvukao. Liječnici su otkrili i proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje u kojem srčani mišić slabi i širi se te ne može ispumpati dovoljno krvi za ostatak tijela.

People mourn the death of Argentine soccer legend Diego Maradona, in Naples

Kako je izgledao posljednji dan Diegova života doznali su novinari argentinskog portala Olé.

Ustao je rano, kao i posljednjih dana. Nešto je doručkovao, malo prošetao i nekoliko sati poslije legao kako bi se odmorio i vratio energiju. Uz njega su bili psiholog, psihijatrica i osobna medicinska sestra, tvrde.

FILE PHOTO:  Argentinian star Diego Maradona raises his arm in the air after scoring

Trebao se dići u podne kako bi popio lijek, no više nije otvorio oči. Kad ga je medicinska sestra pokušala probuditi, vidjela je da nije pri svijesti. Odmah je nazvala hitnu. 

People pass by the coffin holding the body of soccer legend Diego Maradona during his wake at the presidential palace Casa Rosada, in Buenos Aires

Njegova smrt šokirala je cijeli svijet, a još u srijedu navečer mnogi su mu odali počast. Na stadionu Sao Paolo, gdje je s Napolijem osvojio dva naslova prvaka Italije, su gorjeli reflektori cijelu noć njemu u čast, navijači su se okupljali ispred stadiona i njegovih grafita, palili svijeće, ostavljali šalove i dresove.

People react as they leave the presidential palace Casa Rosada after seeing the casket of soccer legend Diego Maradona, in Buenos Aires

Njegovo tijelo je prevezeno je u Predsjedničku palaču gdje su od jutra prisutni plač i suze. Mnogi Argentinci došli su kako bi po posljednji put vidjelo lijes jednog od najvećih svih vremena te kako bi ga pozdravili po posljednji put.

Pokop je danas.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?
STIGLA NOVA TUŽBA

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Magalí Gil, djevojka koja tvrdi da je kći Diega Maradone, dvije godine bori se za dokazivanje očinstva, a zbog njene tužbe tijelo legendarnog nogometaša još ne smije na kremiranje

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!
NEVJEROJATNO

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!

Snimka je navodno nastala nekoliko dana prije operacije kod mozga, a Diego je okružen alkoholom i cigaretama. Ispred Maradone se vidi čaša piva i nekakve tablete, dok je pjevao u veselom društvu
Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke
BILI SU SKUPA 24 GODINE

Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke

Bitka oko nasljedstva je tek počela, a prema navodima argentinskih medija Maradona je iz oporuke isključio svoje dvije kćerke koje je dobio u braku s jedinom zakonitom suprugom Claudijom