Obavijesti

Sport

Komentari 16

Lijepa naša u Peruu: Stubičanka Jana Pavalić svjetska prvakinja u plivanju, skinula je i rekord!

Lijepa naša u Peruu: Stubičanka Jana  Pavalić svjetska prvakinja u plivanju, skinula je i rekord!

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju u Limi, glavnom gradu Perua, u disciplini 50 metara leptir s vremenom 26.38 pobijedila je Hrvatica Jana Pavalić.... Bravo, Jana, ponosni smo na tebe

VIDEO

Prije manje od godinu dana, na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Jana Pavalić bila je najveća priča. S 14 godina bila je uvjerljivo najmlađa sudionica na svom debitantskom seniorskom Svjetskom prvenstvu. Da, imala je tek 14 godina. 

- Iako sam mlada, prošla sam već neka ozbiljna natjecanja, no ovo je jedna puno viša razina. Bila sam uvjerljivo najmlađa, obično kreću s 15-16 godina - rekla je tada Jana.

Njezin trener Ivica Androić dodao je da je Jana bila najmlađa od, pazite sad, 1100 natjecatelja. Već se tada znalo da je pred Janom velika karijera, da je vrijeme da se Hrvatska vrati na svjetsku plivačku kartu. Jer, Jana je već sa 14 godina....

- Rušila sve rekorde. Mislim da je 17-18 puta dosad prekrajala nacionalne rekorde - kaže Androić.

U srpnju se s Europskog prvenstva vratila s brončanom medaljom, a onda, praktički bez odmora, krenula na SP u Peru. I osvojila zlato! Da stvar bude bolja, Jana je opet postavila novi hrvatski rekord na 50 metara leptir, a on sad iznosi 26.38 sekundi.

Bravo, Jana, svaka čast. Inače, Jana je s 14 godina već mala tri hrvatska seniorska rekorda: na 50 i 100 metara slobodno te na 50 metara dupin, a u plivanju je završila slučajno.

- Sve se dogodilo na školskom pregledu. Imala sam skoliozu i preporuka je bila da se bavim plivanjem. Obiteljski prijatelj nam je preporučio trenera Ivicu i tako smo krenuli. Plivanje me nije nešto posebno zanimalo, nije da sam bila luda za plivanjem - ispričala je Jana. 

Zagreb: Povratak sportaša s ljetnog EYOF-a u Slovačkoj

Članica je zabočkog kluba Olimp i trenira u Tuheljskim Toplicama. 

- Ujutro je škola, nakon škole oko 14 sati odmorim, riješim sve zadaće do 18 i onda trening do 20 sati. Ako imam suhi trening, onda  još tri sata.

I sve stigne. Bravo, Jana, ponosimo se tobom. Nakon dugo vremena na Svjetskom plivačkom prvenstvu opet se svirala Lijepa naša. Osjećaj koji nas sve čini ponosnima...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani