Sport

Komentari 10

Linina slatka tajna: Svaki dan tri vanilin kiflice i espresso...

Linina slatka tajna: Svaki dan tri vanilin kiflice i espresso...

MAGO DI UMAGO S muškima se uvijek rukuje, a žene pri pozdravljanju poljubi, kao pravi kavalir. Svi ga vole, rekao nam je slastičar Igor Lukin iz umaške slastičarnice

Kad god je u Umagu, Lino Červar ima svoj ritual kad dođe u našu slastičarnicu. Dolazi stalno u Villu Soši na espresso s mlijekom koje obavezno služimo sa strane. Uz to, Lini služimo i naše vanilin kiflice koje obožava, ali samo dva-tri komada i čašu vode sa strane. Onda on sjedne na terasu i gušta.

Rekao je to Igor Lukin iz umaške slastičarnice Villa Soši. Iako nude desetke vrsta slastica, izbornik europskog doprvaka zna što želi. Sjedeći na terasi u slastičarnici, koja je na samoj gradskoj tržnici, ima pregled na najfrekventniji dio grada.

- Nema koga ne pozdravi, nema te osobe koja mu ne priđe. Na tržnici su štandovi koje redovito obiđe i pozdravi se s prodavačima, kupcima, prolaznicima... Takav je Lino, naš ‘Mago di Umago’! Uljudan je i jednostavan. S muškima se uvijek rukuje, a žene pri pozdravljanju ljubi - odaje Igor.

Često mu društvo pravi supruga Klaudija, a kod njih dolazi godinama.

- Kad dođe sa suprugom, to postane prava promenada i ne umori se kimati glavom u znak pozdrava. On je prije svega čovjek koji je srčan. Djecu rado pomazi, a s prijateljima često priča o prošlim vremenima. Svima je drago kad ga vide jer Lino je Umag, a Umag Lino - kaže slastičar.

Vanilin kiflice obožava jer nisu preslatke, a mlijeko u kavu stavi ovisno o raspoloženju taj dan pa ga zato djelatnici služe sa strane.

- Kad dođe, znamo da je došao kod nas da se odmori. Uvijek je rado viđen gost. Prvo dođe on, a potom mu se kasnije zna pridružiti supruga, koja je predivna žena. Jako se vole i poštuju. Na terasi lokala znaju dočekati prijatelje, koji nakon razgovora odu, pa dočekaju druge... Lino je strpljiv i susretljiv pa ga zato Umažani obožavaju. Koga god pitate, reći će vam to isto - kaže Igor.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S LINOM ČERVAROM:

Najčitaniji članci