Obavijesti

Sport

Komentari 10

Linina slatka tajna: Svaki dan tri vanilin kiflice i espresso...

Linina slatka tajna: Svaki dan tri vanilin kiflice i espresso...
4

MAGO DI UMAGO S muškima se uvijek rukuje, a žene pri pozdravljanju poljubi, kao pravi kavalir. Svi ga vole, rekao nam je slastičar Igor Lukin iz umaške slastičarnice

VIDEO

Kad god je u Umagu, Lino Červar ima svoj ritual kad dođe u našu slastičarnicu. Dolazi stalno u Villu Soši na espresso s mlijekom koje obavezno služimo sa strane. Uz to, Lini služimo i naše vanilin kiflice koje obožava, ali samo dva-tri komada i čašu vode sa strane. Onda on sjedne na terasu i gušta.

Pokretanje videa...

05:15

Rekao je to Igor Lukin iz umaške slastičarnice Villa Soši. Iako nude desetke vrsta slastica, izbornik europskog doprvaka zna što želi. Sjedeći na terasi u slastičarnici, koja je na samoj gradskoj tržnici, ima pregled na najfrekventniji dio grada.

- Nema koga ne pozdravi, nema te osobe koja mu ne priđe. Na tržnici su štandovi koje redovito obiđe i pozdravi se s prodavačima, kupcima, prolaznicima... Takav je Lino, naš ‘Mago di Umago’! Uljudan je i jednostavan. S muškima se uvijek rukuje, a žene pri pozdravljanju ljubi - odaje Igor.

Često mu društvo pravi supruga Klaudija, a kod njih dolazi godinama.

- Kad dođe sa suprugom, to postane prava promenada i ne umori se kimati glavom u znak pozdrava. On je prije svega čovjek koji je srčan. Djecu rado pomazi, a s prijateljima često priča o prošlim vremenima. Svima je drago kad ga vide jer Lino je Umag, a Umag Lino - kaže slastičar.

Vanilin kiflice obožava jer nisu preslatke, a mlijeko u kavu stavi ovisno o raspoloženju taj dan pa ga zato djelatnici služe sa strane.

- Kad dođe, znamo da je došao kod nas da se odmori. Uvijek je rado viđen gost. Prvo dođe on, a potom mu se kasnije zna pridružiti supruga, koja je predivna žena. Jako se vole i poštuju. Na terasi lokala znaju dočekati prijatelje, koji nakon razgovora odu, pa dočekaju druge... Lino je strpljiv i susretljiv pa ga zato Umažani obožavaju. Koga god pitate, reći će vam to isto - kaže Igor.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S LINOM ČERVAROM:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu