Obavijesti

Sport

Komentari 9

Lino Červar: Igrat će Karabatić protiv nas na SP-u, vidjet ćete

Lino Červar: Igrat će Karabatić protiv nas na SP-u, vidjet ćete
1

DOLAZI U NJEMAČKU Nikola će biti podrška suigračima, ali poznajući njega, možda i zaigra u drugom krugu, kaže nam Červar. SP počinje danas, Hrvatska igra u petak protiv Islanda u 18 sati

VIDEO

Optimist sam uoči početka prvenstva. Domagoj Duvnjak je posljednjih dana na treninzima izgledao sjajno, baš nam takav treba, rekao nam je Lino Červar.

Pokretanje videa...

Hrvatska rukometna reprezentacija 13:03

Često se sjetim Francuske 2007.

Hrvatska rukometna reprezentacija jučer je doputovala u Njemačku, prvi će krug Svjetskog prvenstva igrati u Münchenu. Prvi protivnik je Island, u 18 sati u petak.

- Najvažnije je da u toj utakmici ne gubimo puno lopti. Oni su momčad koja nas može pobijediti golovima iz kontri. Moramo biti vrlo oprezni. Mozak momčadi je Aron Pálmarsson. Vjerujem da ćemo krenuti pobjedom - rekao je Lino, koji se nakon 12 godina vraća u Njemačku, gdje je Hrvatska 2007. godine na Mundijalu izgubila od Francuske u četvrtfinalu.

- Često se sjetim te utakmice. Izgubili smo jedan susret na cijelom prvenstvu i ostali bez medalje. Baš me zanima kakav će kriterij suđenja na ovom prvenstvu imati domaćini Danci i Nijemci. Sigurno će imati puno bolji od nas - kaže nam legendarni Červar i dodaje:

- Znate, nama su zbog suđenja oduzeta neka zlata. Oštećeni smo na Europskom prvenstvu 2008., na Svjetskom prvenstvu kod nas 2009. godine i opet 2010. godine. Ostali smo bez zlatnih medalja zbog suđenja. Zato me jako zanima kako će se suci postaviti sad na ovom velikom natjecanju.

Veliki vodič za rukometni SP: Kad i s kim sve igraju Kauboji
Veliki vodič za rukometni SP: Kad i s kim sve igraju Kauboji

'Ne bi me to iznenadilo'

Hrvatska nije u krugu najvećih favorita za medalju, kladionice nas stavljaju na 7. mjesto.

- Pa devet godina nismo bili u finalu. Ne bih rekao da nas podcjenjuju, ima tu nekoliko velikih favorita, a bolje je da mi ne dolazimo s velikim najavama pa da onda iznenadimo - rekao je Červar, koji zna kako će se sve rješavati u drugom krugu.

Hrvatska će drugi krug igrati u Kölnu. Naravno da smo uvjereni da ćemo biti među tri momčadi koje će nastaviti borbu za polufinale, a u tom drugom krugu čekali bi nas najveći rivali.

- Francuska je sigurno opet među najvećim favoritima za naslov. Kako će se snaći bez Nikole Karabatića? On neće igrati prvi krug, dolazi u Njemačku i bit će na tribinama, ali lako je moguće da zaigra u drugom krugu. Ne bi me nimalo iznenadilo da Karabatić zaigra protiv nas - kaže nam Lino.

Francuzi u rosteru ostavili mjesta za Karabatića, koji je u listopadu operirao stopalo. Tko zna, možda zaista na kraju i zaigra u Njemačkoj, i to baš protiv nas.

Lako je moguće da utakmica Hrvatske i Francuske u drugom krugu bude odlučivala o tome tko će u polufinale, ali treba ići korak po korak.

Španjolska je prvi favorit skupine, kompletna je, a problema s ozljedama imaju Makedonci. Pribak, Filip Mirkulovski i Velkovski su ozlijeđeni. S Makedoncima igramo 14. siječnja.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio