Obavijesti

Sport

Komentari 0

Lino Červar: Na papiru je najjača Španjolska

Lino Červar: Na papiru je najjača Španjolska
1

Važno je da na početku ne igramo protiv najtežeg protivnika. Na papiru smo favoriti, ali to moramo to dokazati na terenu, rekao je Lino Červar

VIDEO

Hrvatski rukometni izbornik Lino Červar je u dogovoru sa stručnim stožerom, igračima i vodstvom HRS-a odlučio da će Hrvatska igrati u skupini B Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. u Hrvatskoj.
Tako će "pakleni" u skupini igrati sa Španjolskom, Švedskom, Korejom, Kuvajtom, i trećom momčadi s Panameričkih igara.
Iz prve skupine dalje idu po tri reprezentacije. U drugom krugu se križamo sa skupinom A gdje bi se dalje trebale plasirati Francuska, Mađarska ili BiH i najvjerojatnije Slovačka. Možda čak i Rumunjska. Teško je očekivati da bi se Australci mogli plasirati dalje, a pogotovo ne osvajač drugog mjesta na američkom prvenstvu. Izgleda kako je za izbornika pri izboru skupina najbitnije bilo s kojim bi se momčadima mogli susresti u drugom krugu.
- Mislim da je važno da na početku ne igramo protiv najtežeg protivnika. Na papiru smo favoriti, ali to moramo to dokazati i na terenu. Pri izboru skupina nam je bilo bitno saznanje s kim se križamo. Birali smo razumom, a ne srcem. Da bi nešto osvojio, moraš dobiti sve utakmice. Očekujemo da će protivnici biti Francuzi, Mađari, Slovaci ili Rumunji. Slovačka odlučuje tko će biti treći - rekao je Červar i dodao:
- Slovaci su ne mene ostavili jako dobar dojam. Nezgodna su reprezentacija i vrlo ozbiljan protivnik. Što se tiče naše skupine, mislim da može bit nezgodna Koreja. Igrali smo s njima 2007. u Njemačkoj. Na papiru je najjača Španjolska, a za treće mjesto u našoj skupini će se boriti Švedska i Koreja.
Pero Metličić smatra da se ne trebamo nikoga bojati.
- Skupina je jaka. No nemamo se koga bojati, nama je bilo primarno gledati s kojom skupinom ćemo se križati u drugom krugu. Tamo ćemo imati Francusku, Mađarsku i vjerojatno Slovačku. Isplati se dati sve od sebe u grupi. Sa Španjolcima neće biti lako, ali igramo pred svojom publikom - rekao je Pero i nastavio:
- Skupina izgleda teška, ali najvažnije je da budemo zdravi i da se dobro pripremimo.
Blaženko Lacković također misli da su izbornik i stručni stožer dobro odabrali.
- Dojmovi su svježi. Koliko vidim, Lino i stožer su dobro odabrali. Bit će teško sa Španjolskom i Švedskom. Što se mene tiče i u drugoj skupini nam odgovaraju sve momčadi osim Francuske. Kao što svi znaju, prve dvije reprezentacije iz te skupine idu dalje u polufinale. Sve u svemu, ja sam jako zadovoljan. Naš cilj je polufinale, a tad i finale - rekao je Lacković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'