Obavijesti

Sport

Komentari 20

Lino: Idemo mic po mic. Bit će nam teško protiv Argentinaca

Lino: Idemo mic po mic. Bit će nam teško protiv Argentinaca

Mogu cijelu momčad pohvaliti. Ponekad nestaje fokus, ali bitno je držati kontinuitet igre, rekao je izbornik nakon pobjede nad Bahreinom i istaknuo dobru utakmicu Šege i Pešića

VIDEO

Lino Červar napokon je mogao bez previše gubljenja živaca pratiti utakmicu. Hrvatska je primila samo 18 golova od Bahreina (28-18) i pobjedom startala u drugi krug Svjetskog prvenstva u Kairu.

- Dobro smo igrali, bili smo jako angažirani i motivirani. U prvih 20 minuta imali su veliki problem probiti našu obranu kroz sredinu, vatreno je bilo kretanje, fauli pravodobni, napad je brzo rješavao njihovu obranu. Onda smo malo pali i mislili da je utakmica gotova, ishitreni su bili udarci. Iako smo imali pet golova, veća je bila razlika - rekao je hrvatski izbornik za RTL.

POGLEDAJTE VIDEO: RK Petrinja za naše rukometaše

Pokretanje videa...

RK Petrinja za rukometaše 00:52

Zlatko Horvat proglašen je igračem utakmice, zabio je osam golova, od čega tri krasna loba s krila. A uspjeli su se odmoriti i glavni igrači.

- U drugom poluvremenu odmarali smo Marića, Duvnjaka i držali razliku. Možemo biti zadovoljni, ali predstoji nam još jedan bitan korak za četvrtfinale. Sad se samo moramo fokusirati na Argentinu. Pokušati dobiti pa vidjeti što se dalje može. Idemo mic po mic. Danas mogu cijelu momčad pohvaliti. Ponekad nestaje fokus, ali bitno je držati kontinuitet igre - rekao je Lino i dodao:

- Mlađi igrači dobro su reagirali. Sad moramo to zaboraviti, već večeras, i koncentrirati se na idućeg protivnika.

To je Argentina, koja je ranije u četvrtak pobijedila Japan pa ćemo u subotu imati sudar u kojem možemo riješiti pitanje četvrtfinalista.

- Gledao sam ih, bit će to teška utakmica. Moramo dati sve od sebe. Možemo li bolje? Ne bih još o tome. Argentina ima nekoliko jako dobrih igrača, imaju odlične vanjske igrače, odličnog trenera. Moramo biti skromni, razumjeti da borbom i velikim angažmanom možemo postići rezultat.

Odličan je bio Marin Šego s devet obrana.

- Marin je počeo polako ulaziti u utakmicu, ali ja bih i Pešića istaknuo iako je imao manju minutažu. Jedan nadopunjuje drugoga - zaključio je Červar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje