Obavijesti

Sport

Komentari 43

Lino je poludio jer je osjetio da ga miču s klupe reprezentacije!

Lino je poludio jer je osjetio da ga miču s klupe reprezentacije!
1

Miču ga i s mjesta izbornika? Mjesec dana prije SP-a Lino je osjetio da smeta Gopčevim ljudima. Naime, Lino već neko vrijeme nije na istoj valnoj duljini s nekima od igrača koje je vodio...

VIDEO

Što se točno dogodilo i zašto je Lino Červar nakon utakmice protiv Nexea izgubio živce te zatražio od čelnika PPD Zagreba da kažu zašto mora otići? 

Trebala su nam otprilike dva dana i mali milijun telefonskih poziva da raspetljamo rukometni čvor. Lino je u užasno osjetljivoj fazi zbog bolesti supruge Klaudije i valja ga razumjeti, nije mu lako. No to je samo jedan dio problema.

Prema našim informacijama, odnosi u najmoćnijem hrvatskom rukometnom klubu narušeni su već dugo. No za Linu bi veći problem moglo biti to što se u rukometnim kuloarima već neko vrijeme špekulira da problemi nisu samo u PPD Zagrebu nego i u reprezentaciji. 

U teškom životnom trenutku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, Lino već neko vrijeme nije na istoj valnoj duljini s nekima od igrača koje je vodio, poput Božidara Jovića, koji je generalni menadžer u PPD Zagrebu. A slične stvari događaju se paralelno i u reprezentaciji, gdje tinja veliko nezadovoljstvo zbog rezultatskoga kraha na Europskom prvenstvu u siječnju ove godine, kad je Hrvatska kao domaćin završila peta jer je u skupini drugoga kruga ostala iza Francuske i Švedske.

Lini su tu zamjerili što nije dobro vodio ono najbolje što imamo i taj je rezultatski neuspjeh preživio samo zahvaljujući podršci Zorana Gopca. No i strpljenje najmoćnijeg čovjeka hrvatskog rukometa ima svoje granice.

Neke Linine reakcije u posljednjih godinu dana natjerale su ga na razmišljanje pa je, kako doznajemo, postalo upitno i hoće li Červar voditi “kauboje” na Svjetskom prvenstvu, koje je od 10. do 27. siječnja u Njemačkoj i Danskoj.

A kako u Domu sportova i “zidovi imaju uši”, tako je ta informacija došla i do Červara. Osjetio je kako bi odlaskom iz PPD Zagreba mogao izgubiti i klupu reprezentacije, i to je zapravo razlog njegova istupa nakon Nexea. 

Na neki način htio je preventivno djelovati, iznijeti samo djelić “prljavog rublja” u javnost i pustiti signal da nešto u rukometnoj obitelji ne štima. Samim time izbio je Gopcu i ekipi mogućnost da ga već sutradan ujutro smijene, jer bi Červar u tom slučaju ispao žrtva. 

Konkretno, veći dio javnosti interpretirao bi da ga se rješavaju u tako teškom životnom trenutku za njega, i to samo zato što više nije na istoj valnoj duljini s nekim Gopčevim ljudima. Poput Bože Jovića u PPD Zagrebu, primjerice. 

Razlaz ili novi pomoćnik

Iz dobro obaviještenih izvora doznajemo da Gopcu, iako zasad šuti, nije najbolje sjela cijela ta predstava i lako bi se moglo dogoditi u tjednima koji dolaze da Linu pozovu na ozbiljan razgovor i da mu ponude nekoliko opcija.

Jedna bi lako mogla biti i razlaz. Druga opcija je da mu “instaliraju” pomoćnika na klupu, Gopčeva čovjeka od povjerenja, koji bi držao stvar pod kontrolom. Treća je opcija, Linin ostanak i status quo, čini se, najmanje vjerojatna. Nešto će se morati mijenjati. Ili će Lino obuzdati svoj temperament ili će Gobac tražiti drugo rješenje. SP je pred vratima...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram