Obavijesti

Sport

Komentari 47

Lino: Ovo je juha ovdje, ovo je ništa. Kako možete o kvaliteti?

Lino: Ovo je juha ovdje, ovo je ništa. Kako možete o kvaliteti?

Neke reprezentacije nisu znale ni 20 sati prije utakmice hoće li nastupiti, neke su slale i juniore, govorio je izbornik nakon pobjede nad Angolom pa zavapio: Nismo u natjecateljskoj formi, mučimo se

VIDEO

Bilo je dobrih momenata, pokazali smo veću želju nego zadnji put. Prvenstvo je složeno i tu su dvije vrste reprezentacija. Neke nisu bile u izolaciji i trenirale su, a mi nismo uopće bili u treningu i imamo problema s pripremom, rekao je za RTL izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Nakon pobjede nad Angolom u drugom kolu SP-a u Egiptu 28-20 više je pričao o uvjetima u kojima se održava Mundijal nego o našoj igri koja je u prvom dijelu opet bila slaba.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši za Petrinju

Pokretanje videa...

Rukometaši za Petrinju 03:03

- Vidite Rusiju, Poljsku, Bjelorusiju kako lete po terenu, igrali su nacionalna prvenstva cijelo vrijeme, u natjecateljskoj su formi, a mi nismo, mučimo se. Ali dajemo mlađima priliku i zato je to prvenstvo posebno. Ali ne ponovilo se - rekao je Lino.

Ipak, ima razloga za zadovoljstvo. Hrvatska je izborila drugi krug u Kairu, a u utorak protiv Katara igrat ćemo za nova dva boda koja bismo ih tamo prenijeli.

- Bilo je uspona i padova, ali moramo biti zadovoljni. Bilo je tu dobrih poteza, bilo je i nervoze jer smo se izgubili u prvoj utakmici. Bit će teška utakmica s Katarom, iscrpljujuća, ali moramo se naviknuti na takve uvjete.

Zašto vam je trebalo toliko dugo da pokažete kvalitetu i odvojite se, upitala je reporterka RTL-a Ines Goda izbornika, a on se vratio na staru temu.

- Hrvatska je pokazala tko je u Stockholmu i Austriji, na zadnjem Euru. Ovo je juha ovdje, ovo je ništa. IHF je napravio veliki potez jer je okupio 32 reprezentacije usred krize, htio je pokazati da život ide dalje. Kvaliteta? Kako možete govoriti o kvaliteti kad neke reprezentacije nisu znale ni 20 sati prije utakmice hoće li nastupiti? Neke su slale i juniore. Jedna Norveška je s jednom momčadi igrala kvalifikacije, a s drugom Svjetsko prvenstvo. Prava snaga vidjet će se u Tokiju, rukometašica na idućem Svjetskom prvenstvu - zaključio je Červar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje