Obavijesti

Sport

Komentari 4

Lino: Nastavi li se ovako, još ćemo igrati Goluža i ja

Lino: Nastavi li se ovako, još ćemo igrati Goluža i ja
1

Najbolji svjetski rukometaš neće igrati za hrvatsku reprezentaciju u idućim utakmicama zbog rupture lista desne noge. Ozljedio se protiv Španjolske

VIDEO

I Linu Červara uzdrmala je ozljeda stožernog igrača momčadi, a 'dokusurio' ga je u 52. minuti nedosuđeni prekršaj na Voriju. Zbog Červarove gestikulacije klupa je zaradila karton, što je značilo i igrača manje u polju. Dominiković je već bio isključen, pa su ostala samo četiri naša na trenu. I to usred najveće krize u dvoboju. Osam minuta, od 46. do 54., nismo zabili. A onda je Španjolcima za dobivene batine Vori vratio s tri komada, Metličić je dodao jednoga, a Duvnjak srčano zakucao za pobjedu.
- Nije normalno što nam se sve događa od početka priprema! Četiri operacije, igrač je ostao bez prsta, a sad je i otišao list nogenajboljem igraču. Ne znam što bi se još trebalo dogoditi da nas uništi. Presjekla nas je Ivanova ozljeda. Čestitam igračima koji su sve to izdržali. Pobijedio je karakter- govorio je Lino.
Jeste li spremni odigrati bez Balića sve do četvtfinala.
- Teška opcija. Mi smo rekli da ćemo se boriti ma kako stvari budu išle, a za nas idu najnepovoljnije što mogu na Igrama. Moramo gledati pozitivno, bit će nam nevjerojatno teško, nadam se da ćemo napokon imati i malo sreće. S nestrpljenjem očekujem utakmicu s Brazilom, jer ova će pobjeda dobiti na važnosti tek kad pobijedimo Brazil. Imali bi četiri boda i otvorena vrata četvrtfinala, što je nama sada glavni cilj. Poslije ćemo razmišljati o drugome, kad zacijele rane i oporavimo se od šokova. Valjda će nas ozljede početi zaobilaziti, jer inače ćemo morati igrati Goluža i ja.
A kad Balića nema, Domagoj Duvnjak je predodređen da preuzme njegovu ulogu. Je li spreman za to?
- Imam podršku svih i trenera i suigrača i zahvaljujem im se ovim putem, jer su me primili kao da sam s njima već deset godina. Hvala im i nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje.
Blaženko Lacković u velikoj je formi i puca od snage. Sve je stizao, a stigao se i nazabijati.
- Dva puta smo se prije ove utakmice dizali prije šest da naviknemo organizam, da vidimo kako je to igrati u devet sati ujutro. Moram reći da nije lako. Duvnjak je odigrao fenomenalno na Balićevom mjestu, svaka mu čast. Probili smo led i to je najbitnije. Ako je prva utakmica izgledala ovako dobro, znači da može biti još samo bolje - rekao je Lac.
- Sjajno, pobijedili smo momčad koja je kandidat za zlato. Mi smo uvijek bili jaki kolektiv. Jesam spreman? Jesam, mogu igrati - pričao je Mirza Džomba, koji je još uvijek malo našepavao prigodom zagrijavanja. Podsvijest čini svoje, a njegovo ne tako davno operirano desno koljeno nakon napora još naotiče.
A Mirko Alilović skinuo je 12 teških lopti.
- Bilo je nervoze prije utakmice, osobito kod mene, ja sam prvi puta na OI i ovo je najveće natjecanje u mom životu. Bilo je dobro, ali krila su im nezgodna - kaže Mirko.
Neki igrači su od nervoze i - ogladnili.
- Psihički nam je bilo vrlo teško, bili smo nervozni kao da prvi puta igramo neki veliki turnir, ozbiljno vam kažem. Sad mi već malo kruli u želucu moram priznati. Gladan sam - požalio se Igor Vori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika