Obavijesti

Sport

Komentari 238

Lino zabrijao: Suci su me htjeli 'ukokati', Norveška je favorit!

Lino zabrijao: Suci su me htjeli 'ukokati', Norveška je favorit!
1

Iako su suci u tri posljednja napada Bjelorusije svirali tri probijanja Bjelorusima, Lino Červar nije zadovoljan ruskim sucima. Sa smiješkom ih je optužio, no ovoga puta ipak nije u pravu

VIDEO

Tridesetak sekundi prije kraja Bjelorusi su imali posljednji napad. Lino Červar je trčao uz aut liniju, a neki bjeloruski novinari smatrali su da je ušao u teren pokušavajući omesti njihov napad.

- Ma, ne. Krećem se uz aut liniju cijelo vrijeme, tako cijelu utakmicu - objasnio je Lino, s čim su se svi složili.

Nije djelovao kao nakon pobjeda protiv Srbije i Islanda, više je bio kao čovjek koji je svjestan da je pred njim teška, možda i nemoguća misija. U ovakvom okrnjenom sastavu pobijediti Norvešku i Francusku.

- Vi znate da mi igramo bez Domagoja Duvnjaka, koji je najbolji rukometaš svijeta. Igramo s igračima koji u svojim klubovima uopće ne igraju u napadu. Evo, mali Mamić je zabio pet golova, a uopće ne igra u napadu. Nema Duvnjaka i moramo se boriti kako znamo - rekao je Lino.

Norveška se prvo poluvrijeme mučila sa Srbijom, no čim su ubacili u višu brzinu riješili su ih lakoćom. Posebno opasan bio je Sagosen, koji je zabio osam golova i ovakva hrvatska obrana mogla bi s njim imati puno problema.

- Oni su favoriti, to je jasno, viceprvaci svijeta su. Odlična momčad, odlični igrači sa sjajnom tranzicijom. Ima stvari koje moramo popraviti kako bismo imali šanse protiv Norveške. Očekuje nas jako, jako težak susret - rekao je Lino, kojem ni suci nisu baš najbolje sjeli:

- Htjeli su me ukokati, nisu uspjeli, zar ne? Koji je ovo kriterij, nisam razumio! Kao da igramo u gostima po uvjetima igre. Tu se rade cirkusi za neke stvari. Možda sam krivo vidio. Kao ono "Spremljeno ubojstvo, operacija nije uspjela" - rekao je Lino za RTL.

Lino je vjerojatno još pod dojmom utakmice jer ruski suci nisu griješili na račun Hrvastke. Primjerice, u tri posljednja napada Bjelorusije, suci su sudili tri probijanja.

- Bila bi šteta da nismo pobijedili. Stvarno su dali dečki sve od sebe i čestitam im. Borili smo se protiv svega i uspjeli smo pobijediti. Na tome im stvarno čestitam. Naša obrana bila je puno čvršća, gušća i protivnik je imao dosta problema da nam zabije gol. Oni su visoki, Luki i Karačiću bilo je jako teško. Oni su visoki dečki, imali smo problema u napadu, ali znali smo pobijediti bez obzira na sve i neovisno o svemu. Njima je najbolji igrač bio golman, ali kad se sve uzme u obzir, zaslužili smo pobjedu - kazao je Lino.

- Norvežani su apsolutni favoriti, mi osam godina nismo bili u finalu velikog natjecanja. Zadesile su nas sve te ozljede... A ništa, treba vjerovati ako želimo nešto napraviti, posebno u prvoj idućoj utakmici protiv Norveške. Oni igraju prilično slično kao Švedska. Tranzicija im je jača stvar i moramo biti spremni i brzo se vraćati - dodao je.

Jeste li otkrili sve karte?

- Moram razgovarati sa sucima (smijeh). Šalim se, nema tu u rukometu velikih tajni. Treba biti discipliniran i ne letjeti u visinu. Igramo s igračima koji ne igraju u svojim utakmicama jake utakmice uopće. Treba biti budan i vraćati se natrag, inače će nas Norvežani uništiti - zaključio je hrvatski izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao