Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lino upozorava: Pa nismo u kavani da se opuštamo

Lino upozorava: Pa nismo u kavani da se opuštamo
1

Lino Červar “naoružao” se imenima, brojevima i pozicijama korejskih rukometaša, ali i oprezom, koji smatra nužnim prije prve utakmice SP-a

VIDEO

Dan prije Lino Červar je priznao kako reprezentativce Koreje uglavnom zna po brojevima i licima pa se zato jučer “naoružao” popisom svih imena, brojevima i pozicijama korejskih rukometaša.
- Nećete me više iznenaditi, sad imam i papir... - nasmijao se, očito opušten i zadovoljan svime što je napravio u pripremi za SP.
- Moramo još ispolirati taktičko-tehničke detalje i formu, poraditi na koncentraciji na igru te do u detalje analizirati protivnika. Koreja je respektabilna reprezentacija, s dugom tradicijom. Rukomet im je u genima.
Červar ne razmišlja o prilagođavanju igre.
- Pa što bih trebao igrati s Čupićem i Horvatom na vanjskim pozicijama da im pariram u brzini i visini? Dajte, molim vas. Mi imamo našu djecu, Bog im je dao visinu, široka ramena i velike šake. To smo mi, borci... neka se oni nama prilagođavaju ako mogu.
Iako o Korejcima govori kao o Supermanima, svjestan je da su i oni “samo” ljudi.
- A što bih trebao, govoriti o njihovim lošim stranama i srušiti borbeni moral? Pa nismo u kavani ili u krevetu da se opustimo, moramo biti maksimalno koncentrirani na utakmicu.

LINO ČERVAR SPORTSKI DIREKTOR HAJDUKA
Tako mi je lijepo s vama da bih cijeli život najradije ostao ovdje, rekao je izbornik Lino Červar novinarima.
- Može, može. Imamo mi tu u Splitu rukometni klub koji bi trebalo malo osoviti, podignuti na noge.
- Ne, nisam mislio na rukomet - odgovorio je Lino Červar, a netko je predložio da Lino postane sportski direktor Hajduka. Ne bi bilo loše, tako je u Italiji odbojkaški trener Julio Velasco postao sportski direktor milanskog Intera.

IGRAČ MANJE ZA MANEVARSKI PROSTOR
Lino Červar će za SP prijaviti 15, a ne 16 igrača, koliko je dopušteno prema pravilima IHF-a.
- Jedno mjesto ostavit ćemo slobodno da imamo manevarski prostor, da možemo pozvati nekog od igrača koji su u konkurenciji.

SPECIJALITETI ZA KOREJCE
Pripremili smo zonu 3-2-1, to je hrvatski specijalitet, s kojim oni nemaju iskustva jer tu zonu ne igraju. Uz to su njihovi igrači niski, tako da se teško snalaze protiv našeg specijaliteta, taktika je izbornika Červara.

MARMONTOVA ZA NAVIJAČE
U utorak u podne na dnu Marmontove ulice, na izlazu prema Rivi, naši će rukometni reprezentativci razgovarati s navijačima, podijelilti autograme i slikati se s najmlađima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače