Obavijesti

Sport

Komentari 4

Lippi: Ja sam kriv, nisam dobro pripremio momčad...

Lippi: Ja sam kriv, nisam dobro pripremio momčad...
1

Talijanski izbornik tužan je napustio klupu četiri godine nakon što se popeo na krov svijeta. Sve loše što se događalo, kaže, njegova je krivica

VIDEO

Užas, dotaknuli smo dno, gotovo suznih očiju konstatirao je Gennaro Gattuso nakon završetka trećeg čina talijanske tragedije. Triput su im Slovaci zapucali u okvir gola, tri puta lopta je završila u mreži. Talijani su prvi put u povijesti SP završili bez ijedne pobjede i sad “zbrajaju štetu”. I traže krivce.
- Kriv sam, sva odgovornost je moja - kaže izbornik Marcello Lippi.
Prije četiri godine bio je na vrhu, sad je na dnu čak i u skupini.
- Ako momčad na ovako važno natjecanje dođe nespremna u nogama, glavama i srcima, jasno je da trener nije dobro obavio svoj posao. Ni tehnički ni taktički ni psihološki - dodao je Lippi.
Pirlo i Buffon nisu mu bili zdravi, Cassana nije poveo i Italija je spala na tipove poput Marchisija, Criscita, Pepea... I prestarog Cannavara.
- Žao mi je i zbog navijača i zbog vodstva saveza. Imao sam osjećaj da ova momčad može puno napraviti... Nisam baš mislio da ću i drugi put postati svjetski prvak, no osjećam se užasno nakon što sam na ovakav način završio eru u reprezentaciji - rekao je Lippi i nastavio:
- Nisam uspio motivirati igrače. Rekao sam im: "Ovo je svjetsko prvenstvo, bit ćete ili pukovnici ili pokojnici". Očito sam pogriješio s takvim pristupom, budući da ovdje nismo odigrali apsolutno ništa.
Nije Lippi tražio nikakva opravdanja.
- Pirlo i Buffon su nam od presudne važnosti, ali ne tražim alibije i ne želim izigravati žrtvu. Moja je bila zasluga u pobjedama, sad je i moja krivica za neuspjeh - kaže sad već bivši talijanski izbornik, koji je zabrinut za stanje talijanskog nogometa:
- Ovo nije najbolje vrijeme za talijanski nogomet, ali nije baš ni toliko loše koliko se čini nakon ove naše utakmice protiv Slovačke. Mom nasljedniku želim sve najbolje, a ja nemam namjeru nikoga trenirati još neko vrijeme. Uzet ću stanku od nekoliko mjeseci da razmislim o svemu - završio je Lippi.
Cesare Prandelli već je preuzeo talijansku klupu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao