Obavijesti

Sport

Komentari 300

Lovre je obranio penal u 95., Hajduk opet osvojio Rujevicu!

Lovre je obranio penal u 95., Hajduk opet osvojio Rujevicu!
15

Rijeka i Hajduk odigrali su prvo poluvrijeme bez gola, a remijem bi puno zadovoljniji bili Riječani. No, Hajduk je poveo golom Umuta na asistenciju Livaje, a Andrijašević je promašio penal za izjednačenje u nadoknadi

Hajduk je drugi put ove sezone, u razmaku od 16 dana, srušio Rijeku na Rujevici. Ponovno je bio rezultat 1-0. Ovog puta nije bilo igrača koji je odlučio tu utakmicu, Mije Caktaša, ali njega je zamijenio Marko Livaja koji je svakim dodirom lopte pokazao da izvanserijski igrač za pojmove splitske momčadi.

Pokretanje videa...

Caktaš s 2. momčadi Hajduka 00:29

Hajduk je furiozno krenuo u utakmicu pa je tako debitant Livaja već u prvoj minuti uposlio Umuta iza protivničke obrane koji je lobom htio matirati Nevistića, ali lopta je otišla malo iznad prečke. Splitska je momčad osim Livaje imala još jednog debitanta u prvih 11, a to je bio Talijan Marco Fossati koji se također u debiju pokazao kao veliko pojačanje za Hajduk. Rijeka je u prvom dijelu bila bezopasna, a njihove rijetke pokušaje je Nikola Kalinić ukrotio bez ikakvih problema. 

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka

Hajduk je zabio u 43. minuti gol, ali Batinić kaže - ne može. Umut je zabio gol nakon što je Nevistiću lopta ispala iz ruke, ali se ispostavilo da je bio pod prekršajem Livaje.

Riječani su dobro ušli u drugi dio. No, bivši golman hrvatske reprezentacije je lagano obranio pokušaje glavom Yatekea, iako je prvi imao sa svega pet-šest metara. Umut je u 63. ponovno tresao mrežu, ali gol mu je i tog puta bio poništen zbog malog zaleđa. No, nitko mu nije mogao oduzeti gol koji je zabio u 73. minuti i koji se u konačnici pokazao pobjedničkim.

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka

Hajduk je kroz sredinu prenio loptu na protivničku polovicu, a onda je Livaja poslužio Umuta kroz samo srce riječke obrane, a ovaj je bio nepogrešiv. Do kraja utakmica Rijeka je zaprijetila preko Murića koji je u 90. minuti izvagao svojeg čuvara, no Kalinić se ispružio i potvrdio odličnu predstavu. A titulu igrača utakmice osigurao je obranjenim penalom duboko izvan sudačke nadoknade.

Livaja i Kalinić rade razliku, oni vode ovaj Hajduk prema Europi
Livaja i Kalinić rade razliku, oni vode ovaj Hajduk prema Europi

Murić je još jednom vagao svojeg čuvara koji ga je srušio, a Batinić je nakon kratke konzultacije s VAR sobom pokazao na bijelu točku. No, Franko Andrijašević je promašio i postao tragičar u redovima domaće momčadi, a Kalinić je, s druge strane, postao junak.

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka

 

Najveća kriza u eri Miškovića!
Najveća kriza u eri Miškovića!

Riječanima ni ovog puta nije izostala podrška svoje Armade koja je pronašla način bodriti svoje ljubimce, unatoč zabrani ulaska na tribine.

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka

Hajduk je pobjedom došao na tek tri boda zaostatka, a uz to ima i utakmicu manje od Riječana što znači da je se i službeno vratio u borbu za Europu budući da i četvrtoplasirana momčad HNL-a ide u Europu ako Kup osvoji netko od vodećeg trojca. A nastup u Europi, naravno, mogu osigurati i osvajanjem 'Rabuzinovog sunca'.

ANKETA Je li Hajduk oštećen za gol? Je li bio penal na Muriću?
ANKETA Je li Hajduk oštećen za gol? Je li bio penal na Muriću?
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
23. kolo 1.HNL: Rijeka-Hajduk 17.30 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
0 : 1
Hajduk
Umut 73'
Sortiranje događaja
90+

KRAJJJJJ. Završio je drugi ovosezonski Jadranski derbi na Rujevicii. Kalinić je obranio penal Andrijaševiću u sudačkoj nadoknadi i donio Hajduku vrlo važna tri boda za Europu.

90+

PENALLLL ZA RIJEKU. Kalinić obraniooo. Nevjerojatnoooo. 

92+

Nevistić je došao na korner pred gol Splićana koji su uspjeli iznijet loptu. Jakoliš je gađao prazan gol s otprilike pola igrališta, ali lopta mu je prešla preko nego i otišla daleko od gola.

90+'

Murićććć. Kako je samo 'izvagao' svojeg čuvara i namjestio se na lijevicu, ali Kalinić brani njegov pokušaj i potvrđuje odličnu partiju.

89'

Riječani se ne uspijevaju opasnije približiti golu Hajduka koji bi ovom pobjedom došao na tek tri boda zaostatka za današnjim protivnikom. Imaju još dvije minute plus sudačka nadoknada.

Komentari 300