Sport

Komentari 116

'Livaja ostale čini još boljima, on je najbolji nogometaš u ligi'

'Livaja ostale čini još boljima, on je najbolji nogometaš u ligi'

'Trebalo je samo nekoliko sati da se donese odluka, ali sigurno nije bilo teško. Što je viši nivo, to je važnije oko sebe okupiti ljude s kojima možete govoriti istim jezikom nogometa', objasnio je trener Hajduka

Marko Livaja je igrač koji jedini može odlučiti o tijeku utakmice i napraviti željenu razliku. Ostale članove tima čini boljim igrom. Odluke, akcije - sve je na najvišoj razini. Malo je igrača za koje možete reći da mu u slučaju teškog trenutka u meču možete dati loptu i samo gledati što radi s njom, rekao je za litavske medije trener Hajduka Valdas Dambrauskas u maloj rekapitulaciji vremena provedenog na klupi 'bilih'.

U sedam je utakmica slavio pet puta uz dva remija, pobijedio je Dinamo na Maksimiru (2-0) i pokazao da je sposoba napraviti velike stvari s Hajdukom. A velike zasluge za njegov dolazak ima i sportski direktor Mindaugas Nikoličius s kojim je surađivao u Gorici

- Trebalo je samo nekoliko sati da se donese odluka, ali sigurno nije bilo teško. Mislim da se možemo zvati prijateljima. Ne znam je li to prednost ili mana, ali kada se radi u nogometu, zajednička vizija je vrlo važna. Što je viši nivo, to je važnije oko sebe okupiti ljude s kojima možete govoriti istim jezikom nogometa. Razumijevanje, vizija, podrška jedno drugome – takve stvari su iznimno važne. Konkurencija u zemljama poput Hrvatske ili Bugarske je žestoka. I u jednoj i u drugoj ima trenera koji traže ovaj posao, a ja stvarno ne mogu reći da sam najljepši, najbolji ili najkul. Neki od njih još bolje poznaju lokalno tržište, kulturu, igrače i njihov mentalitet, ali ono što je najvažnije na najvišoj razini je ipak rezultat. Sve ovisi o tome.

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje

Protiv Osijeka su ostali bez pobjede (0-0) u posljednjem jesenskom kolu, a imali su podršku 32000 navijača s tribina. Jedan od onih koji ima veliku zaslugu za 'delirij' među navijačima je svakako i Marko Livaja.

- To je vjerojatno bila najveća publika protiv koje su morali igrati. Bilo je utakmica u Malmöu, u Astani, ali tamo je broj gledatelja na tribinama bio manji. Druga bitna stvar je da nitko od te 32 tisuće nije bio protiv tebe, nego te podržavao. Svaka takva utakmica je velika prilika koju moramo iskoristiti. Želim to usaditi u svoj tim - rekao je pa se osvrnuo na Livaju: 

- Malo je igrača za koje možete reći da mu u slučaju teškog trenutka u meču možete dati loptu i samo gledati što radi s njom. Ima sve - mentalitet, psihičku ravnotežu, zna zabiti, dodaje, vidi kvadrat, napravi 3-4 koraka naprijed. Marko je naš najbolji igrač, najbolji nogometaš lige. Jedan od rijetkih igrača hrvatskog prvenstva pozvan je u reprezentaciju. Sada je proglašen najboljim igračem prvenstva i kao takav izabran je od strane kapetana momčadi - zaključio je strateg 'bilih'.

Najčitaniji članci