Obavijesti

Sport

Komentari 116

'Livaja ostale čini još boljima, on je najbolji nogometaš u ligi'

'Livaja ostale čini još boljima, on je najbolji nogometaš u ligi'

'Trebalo je samo nekoliko sati da se donese odluka, ali sigurno nije bilo teško. Što je viši nivo, to je važnije oko sebe okupiti ljude s kojima možete govoriti istim jezikom nogometa', objasnio je trener Hajduka

VIDEO

Marko Livaja je igrač koji jedini može odlučiti o tijeku utakmice i napraviti željenu razliku. Ostale članove tima čini boljim igrom. Odluke, akcije - sve je na najvišoj razini. Malo je igrača za koje možete reći da mu u slučaju teškog trenutka u meču možete dati loptu i samo gledati što radi s njom, rekao je za litavske medije trener Hajduka Valdas Dambrauskas u maloj rekapitulaciji vremena provedenog na klupi 'bilih'.

Korak naprijed u prvenstvu i u kupu, Europa za čistu jedinicu, a za proljeće nada i optimizam!
Korak naprijed u prvenstvu i u kupu, Europa za čistu jedinicu, a  za proljeće nada i optimizam!

U sedam je utakmica slavio pet puta uz dva remija, pobijedio je Dinamo na Maksimiru (2-0) i pokazao da je sposoba napraviti velike stvari s Hajdukom. A velike zasluge za njegov dolazak ima i sportski direktor Mindaugas Nikoličius s kojim je surađivao u Gorici

Pokretanje videa...

Hajdukov kalendar za 2022. VIDEO

- Trebalo je samo nekoliko sati da se donese odluka, ali sigurno nije bilo teško. Mislim da se možemo zvati prijateljima. Ne znam je li to prednost ili mana, ali kada se radi u nogometu, zajednička vizija je vrlo važna. Što je viši nivo, to je važnije oko sebe okupiti ljude s kojima možete govoriti istim jezikom nogometa. Razumijevanje, vizija, podrška jedno drugome – takve stvari su iznimno važne. Konkurencija u zemljama poput Hrvatske ili Bugarske je žestoka. I u jednoj i u drugoj ima trenera koji traže ovaj posao, a ja stvarno ne mogu reći da sam najljepši, najbolji ili najkul. Neki od njih još bolje poznaju lokalno tržište, kulturu, igrače i njihov mentalitet, ali ono što je najvažnije na najvišoj razini je ipak rezultat. Sve ovisi o tome.

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje

Protiv Osijeka su ostali bez pobjede (0-0) u posljednjem jesenskom kolu, a imali su podršku 32000 navijača s tribina. Jedan od onih koji ima veliku zaslugu za 'delirij' među navijačima je svakako i Marko Livaja.

Što se točno događa u Splitu i je li Kalinić zaista blizu povratka?
Što se točno događa u Splitu i je li Kalinić zaista blizu povratka?

- To je vjerojatno bila najveća publika protiv koje su morali igrati. Bilo je utakmica u Malmöu, u Astani, ali tamo je broj gledatelja na tribinama bio manji. Druga bitna stvar je da nitko od te 32 tisuće nije bio protiv tebe, nego te podržavao. Svaka takva utakmica je velika prilika koju moramo iskoristiti. Želim to usaditi u svoj tim - rekao je pa se osvrnuo na Livaju: 

- Malo je igrača za koje možete reći da mu u slučaju teškog trenutka u meču možete dati loptu i samo gledati što radi s njom. Ima sve - mentalitet, psihičku ravnotežu, zna zabiti, dodaje, vidi kvadrat, napravi 3-4 koraka naprijed. Marko je naš najbolji igrač, najbolji nogometaš lige. Jedan od rijetkih igrača hrvatskog prvenstva pozvan je u reprezentaciju. Sada je proglašen najboljim igračem prvenstva i kao takav izabran je od strane kapetana momčadi - zaključio je strateg 'bilih'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija