Obavijesti

Sport

Komentari 42

Livaja spasio Hajduk u završnici. Splićani remizirali sa Sarajevom

Livaja spasio Hajduk u završnici. Splićani remizirali sa Sarajevom

Trener Ivan Leko ispremiješao je momčad i dao šansu nekim igračima. Hajduk je prijateljski ogled sa Sarajevom odigrao nakon što je odgođen derbi s Osijekom

VIDEO

Nogometaši Hajduka odigrali su 2-2 protiv Sarajeva u prijateljskom susretu na pomoćnom terenu Poljuda. Sarajevo je vodilo sve do kraja utakmice kada se istaknuo najbolji igrač HNL-a Marko Livaja i zabio za remi.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk - Rijeka 1-0

Pokretanje videa...

Hajduk - Rijeka 1-0 (sažetak) 07:34

Strijelci: 1:0 Mlakar (54.), 1:1 Čataković (65.), 1:2 Mustafić (76.), 2:2 Livaja (88.)

Prvu ozbiljniju priliku kreirali su Splićani u 11. minuti susreta kada je Dajaku prošao po lijevoj strani, zatim ubacio na pet metara, a Čuić pucao iz prve pored gola. Još bolju šansu propustio je u 25. minuti Dajaku. Lauš je lijepo proigrao Sahitija, ovaj ubacio na sedam metara gdje je neometan loptu primio Dajaku, međutim pucao je ravno u golmana Šahinovića.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još jedan dobar pokušaj Sahitija koji je završio pored gola te jedan udarac gostiju iz daljine koji također nije pogodio okvir.

Na početku drugog dijela trener Hajduka Ivan Leko u igru je ubacio osam novih igrača, zamijenjeni su svi osim Kalinića, Eleza i Dialloa. Upravo je Diallo imao prvu priliku na otvaranju drugog dijela, Mlakar ga je lijepo pronašao, a lijevi bek 'bilih' s 10 metara nije pogodio okvir gola. Uzvratili su igrači Sarajeva nakon ubačaja iz kornera, Čelik je najviše skočio te potom glavom poslao loptu pored vrata. 

U 54. minuti susreta Hajduk je poveo pogotkom Mlakara. Dolček je prošao po desnoj strani, tražio je ubačajem Livaju koji je skočio, međutim bilo je to malo previsoko za njega. Lopta je ipak došla do Mlakara koji iskosa pogađa za 1-0. Samo desetak minuta kasnije Čataković je prekrasnim pogotkom s više od 20 metara iskosa poravnao na 1-1. Igrač Sarajeva snažno je opalio u bliži kut, Silić nije stigao reagirati i lopta je završila u mreži. 

Sarajevo je do preokreta došlo u 76. minuti još jednim fantastičnim pogotkom, ovaj put u režiji Mustafića koji je snažno opalio s 20 metara i zabio pod gredu. 

U 80. minuti kreirali su 'bili' lijepu akciju. Kalik je dao na stranu za Odjidju koji prolazi svog čuvara i ubacuje na pet metara odakle Livaja s dva igrača na leđima uspijeva uputiti udarac, međutim odlazi to pored gola. Isti dvojac samo par minuta kasnije stvorio je još bolju šansu. Odjidja je iz sredine sjajno proigrao Livaju koji je ostao nečuvan na 14 metara, snažnim udarcem je gađao lijevi kut, međutim vratar Rogić fantastičnom obranom spašava svoju mrežu. 

Konačnih 2-2 postavio je Livaja u 88. minuti. Mlakar mu je poslao odličnu dugu loptu, Livaja je pretrčao stopera Čelika i zatim iskosa matirao Rogića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige