Obavijesti

Sport

Komentari 28

Livaja za Ademija nije ni među tri najbolja igrača HNL-a, evo gdje je Kalinić stavio Petkovića

Livaja za Ademija nije ni među tri najbolja igrača HNL-a, evo gdje je Kalinić stavio Petkovića

Bruno Petković je proglašen najboljim igračem HNL-a za 2023. godinu, a posljednji su glasali kapetan Dinama Arijan Ademi i kapetan Hajduka Lovre Kalinić

VIDEO

Tportal tradicionalno bira najboljeg igrača za kalendarsku godinu, a kapetani HNL klubova izabrali su najboljeg za 2023. godinu. Njegovo ime je Bruno Petković!

Pokretanje videa...

sažetak dinamo hajduk 01:33

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Napadač Dinama je slavio ispred Hajdukove prve violine Marka Livaje s 30 bodova viška, a pobjednika je uoči izbora posljednja dva kapetana presudio lider Rijeke Nediljko Labrović. Sada smo doznali i za koga su glasali kapetani Hajduka i Dinama.

Dinamo i Hajduk sastali su se u 19.kolu HNL-a

Ademi favorizirao svoje suigrače 

Očekivano, Bruno Petković je najbolji igrač HNL-a za Arijana Ademija, ali kapetan Dinama Marka Livaju, igrača koji je posljednje dvije godine osvajao ovu nagradu, nije uvrstio ni među TOP 3. Favorizirao je svoje suigrače pa je tako na drugo mjesto stavio Martina Baturinu, treće je rezervirano za Mišića, a Livaja tek na četvrto. Dva boda dodijelio je Ramonu Mierezu. 

- Bruno Petković jedan je od vođa Dinama. Momčad definitivno nije ista s njim i bez njega. Svoje kvalitete pokazao je ne samo u Dinamu, već i u reprezentaciji. Vjerojatno je jedan od najboljih suigrača s kojima sam dijelio svlačionicu. Martin Baturina nedavno je debitirao za hrvatsku A reprezentaciju. Kako trener Jakirović kaže, on je Dinamov dragulj. Sjajan je talent, ali i veliki radnik pred kojim je, nadam se, sjajna karijera. Iza njih je Josip Mišić, standardni igrač koji gotovo nije propustio utakmicu u zadnje tri godine. Sjajno čita igru i često od njega kreće svaki napad. Kod svakog trenera on je igrač bez kojeg ne možete zamisliti prvih 11. Na popisu najboljih je i Marko Livaja. Već nekoliko sezona najbolji je igrač Hajduka i sjajan napadač koji ima odličan instinkt da postigne pogodak. Baš kao i peti u mom izboru, Ramon Mierez, jedan od glavnih igrača Osijeka već nekoliko sezona. Radi puno problema svakoj obrani, agresivan je, snažan, brz i također snalažljiv ispred protivničkog gola - obrazložio je Ademi svoj izbor.

Za Kalinića je Petkovića iza Livaje 

Dinamo i Hajduk sastali su se u 19.kolu HNL-a

Za njega Livaja nije ni u TOP tri najbolja igrača lige, ali za kapetana Hajduka Lovru Kalinića je najbolji. Na drugo mjesto je sasvim realno stavio Brunu Petkovića, dok je treći Rokas Pukštas. Na četvrtom mjestu je igrač Rijeke Lindon Selahi, a dva boda je dodijelio golmanu Gorice Ivanu Baniću. 

Hajduk na Poljudu pobijedio Goricu 3:0

- Marko Livaja je svakako najbolji igrač lige, što se vidjelo i osvajanjem posljednja dva ova priznanja. Jednostavno, nastavlja svoj niz od dolaska u Hajduk. I kad možda ne igra dobro, njegovi potezi i golovi govore sve. Drugi je Bruno Petković, igrač koji Dinamu daje tu dimenziju više i čini suigrače boljima. Na trećem mjestu je Rokas Pukštas jer svojim trudom i zalaganjem zaslužuje maksimalno poštovanje. Možda nema kvalitete vrhunskog talenta, ali ima mentalitet ratnika i pobjednika. U ovom društvu je i Lindon Selahi, sigurno jedna od ključnih figura u igri Rijeke, radilica koja pokreće cijelu njenu igru kako u fazi napada, tako i u fazi obrane. I za kraj Ivan Banić, vratar kojeg rijetko tko spominje, ali po meni ima kvalitete kako vratarske, tako i liderske - rekao je Kalinić.

Izbor Arijana Ademija (Dinamo)

1. Bruno Petković (Dinamo) 10 bodova
2. Martin Baturina (Dinamo) 8
3. Josip Mišić (Dinamo) 6
4. Marko Livaja (Hajduk) 4
5. Ramon Mierez (Osijek) 2

Izbor Lovre Kalinića (Hajduk)

1. Marko Livaja (Hajduk) 10 bodova
2. Bruno Petković (Dinamo) 8
3. Rokas Pukštas (Hajduk) 6
4. Lindon Selahi (Rijeka) 4
5. Ivan Banić (Gorica) 2

Konačni poredak

1. Bruno Petković (Dinamo) 92 boda
2. Marko Livaja (Hajduk) 64
3. Martin Baturina (Dinamo) 24
4. Toni Fruk (Rijeka) 14
5. Ramon Mierez (Osijek) 12
Josip Mišić (Dinamo) 12
Lindon Selahi (Rijeka) 12
8. Ivan Banić (Gorica) 10
Slavko Bralić (Osijek) 10
10. Rokas Pukštas (Hajduk ) 8
11. Fran Brodić (Varaždin) 6
Ante Erceg (Istra 1961) 6
Arber Hoxha (Slaven Belupo) 6
Dario Melnjak (Hajduk) 6
Jurica Pršir (Gorica) 6
Indrit Tuci (Lokomotiva) 6
17. Oliver Zelenika (Varaždin) 4
18. Benedik Mioč (Slaven Belupo) 2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti
Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
RIJEKA IZGUBILA ČETVRTU U NIZU

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti