Obavijesti

Sport

Komentari 224

Herojski otpor: Grenier srušio Rijeku na Gerlandu u završnici!

Herojski otpor: Grenier srušio Rijeku na Gerlandu u završnici!
7

Do prije tri godine kod Lyona su padali najveći, igralo se i polufinale Lige prvaka. Danas je oslabljena Rijeka pokazala da je spremna za velike stvari, usprkos porazu

VIDEO

Rijeka je izgubila kod Lyona 1-0 i praktički ostala na teoretskim šansama za prolazak skupine Europske lige, ali ponosni se mogu vratiti na Kantridu! Pružili su herojski otpor na Gerlandu, ali nedostajalo je malo sreće i ponešto iskustva. 

Hrvatski klubovi u europskim natjecanjima u 11 utakmica nisu pobijedili francuske momčadi, a možda bi prekinuli taj crni niz da je Leon Benko iskoristio priliku u 47. minuti.

Bila je to dotad, najbolja na utakmici, Benko je izbjegao zaleđe, ostao je sam na šest metara, pucao je 'iz prve' glavom, ali loptu nije dobro zahvatio i otišla je pokraj stative! Da je tada bio precizan, tko zna kako bi završilo. 

U 1. poluvremenu Riječani su se dobro držali, jednom je sjajno pucao Maleš, Vargić je podsjećao na Ladića iz 1998. na istom stadionu, a Lacazette i Grenier nisu iskoristili prilike. Odmor je spasio Kekove igrače jakog pritiska, a u nastavku su do gola, osim spomenute Benkove, obje momčadi imale po jednu priliku. A onda je u 67. minuti pogodio najbolji domaći nogometaš, Malbranque je nabacio, Grenier utrčao s Bertošom na leđima pa sa šest metara pospremio loptu glavom Vargiću 'kroz uši'!

Uslijedile su brojne zamjene i vrijeme je brzo iscurilo...

Do prije tri godine kod sedmerostrukog prvaka Francuske padali su najveći, igralo se i polufinale Lige prvaka, ali to više nije taj Lyon. Ipak, večeras je oslabljena Rijeka pokazala da je spremna za velike stvari narednih godina uz ponešto pojačanja i još nekoliko odigranih susreta na ovakvoj razini. 

'Lavovi' pak mogu slaviti tek drugu pobjedu u posljednjih 13 utakmica ove sezone i već će za dva tjedna u Rijeci biti na novom, teškom iskušenju.

Kek: Ne slavim poraz, iako je razlika bila u tom jednom golu

Skupina I, 3. kolo:

Betis-Vitoria Guimaraes 1-0 (Vadillo 50')

Ljestvica:

  • 1. Lyon 5 (2-1)
  • 2. Betis 5 (2-1)
  • 3. Vitoria Guimaraes 4 (5-2)
  • 4. Rijeka 1 (1-6)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'