Obavijesti

Sport

Komentari 389

Barca 'petardom' razbila Real i pokazala tko je 'gazda' u ligi!

Barca 'petardom' razbila Real i pokazala tko je 'gazda' u ligi!
23

Barcelona je pokazala nogomet s neke druge planete. Oko 98000 sretnika sjelo je na svoja mjesta, a show je počeo. Konačnih 5-0 pravi je odraz odnosa snaga!

VIDEO

Realu ove sezone ni jedna momčad nije uspjela zabiti više od jednog gola, a mnogi su predviđali kako neće niti Barcelona. Sjajni taktičar Mourinho će smisliti lijek za Messija i suigrače te konačno prekinuti gubitnički niz, posljednja četiri El Clasica dobili su Katalonci. Sve je palo u vodu nakon samo 18 minuta, a Barcelona je pokazala nogomet s neke druge planete. Krcati Nou Camp, 98000 sretnika sjelo je na svoja mjesta, a show je počeo. 

U šestoj minuti stativu je pogodio Messi, a već u 10.' je zabio Xavi. Slabo je pucao Iniesta iskosa sa 20-ak metara, ali je pogodio Xavija koji je sam izašao pred Casillasa i polulobom ga prevario. U 18.' je pogodio i Pedro za potpuni šok. Villa je prošao po strani i gurnuo paralelu, koju nisu uspjeli zaustaviti ni Ramos niti Casillas kojem je lopta prošla ispod ruke, Pedro se ubacio prije Pepea i gurnuo je loptu u prazan gol! 

Statistika je bila fascinantna, a pogotovo kad su se pogledale brojke oko posjeda lopte. Barcelona je u prvih 15 minuta imala 75 posto!

Nakon točno pola sata igra došlo je do prvog sukoba igrača. Lopta je izašla u aut, a Guardiola je nije dao Ronaldu već ju je propustio, pa je ljuti Cristiano gurnuo trenera Barce. Nastala je gužva, u naguravanje su se uključili mnogi, no strasti su ubrzo stišane. Portugalac je dobio žuti karton, a Mourinho je jedva dočekao poluvrijeme da savjetuje igrače koji su igrali potpuno beskrvno, napravili su samo dva prekršaja u 45 minuta!

Međutim, nastavak je prošao još gore. Villa je propustio dva zicera, a onda je u 'blitzkriegu' u tri minute zabio dvaput. U 55.' i 58.' minuti na Messijeve asistencije. Činilo se kako će do kraja utakmice Madrižani primiti još toliko, ali Barca je spustila u nekoliko brzina niže. U nadoknadi je zabio i Jeffren za 5-0, pala je 'petarda', a Nou Camp je potpuno 'poludio'. Nervozni Sergio Ramos je faulirao Messija pa gurnuo Xavija i 'zaradio' crveni karton. 

Messi se nije puno naigrao, ali je opet imao značajan doprinos, dvije asistencije. S druge strane Cristiano Ronaldo je bio potpuno nevidljiv, u karijeri još nije zabio u El Clasicu, a morat će pričekati još barem pola godine na novu prigodu.

Posebna priča je David Villa! Asistencija i dva gola, što više dodati, za 'čistu' desetku!

Igrali smo našim stilom i Real nam ništa nije mogao, rekao je Villa

- Igrali smo našim stilom i Real nam ništa nije mogao, način na koji smo do toga došli bio je sjajan - rekao je Villa.

Prije godinu i pol dana Barcelona je usred Santiago Bernabeu pobijedila 6-2, a navijači Reala mislili su da ne može gore...Čini se da ni 'Special One' nema  odgovora na ovakvu igru Barce. Bio mu je to prvi poraz na klupi 'kraljevskog kluba'. Katalonci su nakon 13 kola preuzeli prvo mjesto Primere s 34 boda, dva više od Reala i pokazali da su još uvijek najbolja momčad svijeta!

Aktualni prvaci Primere su na najbolji mogući način čestitali klubu i navijačima 111. rođendan! Slavit će se dugo u noć...

Početni sastavi

Barcelona: Valdes - Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi, Busqets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di Maria, Özil, Ronaldo - Benzema

Fantastična atmosfera na krcatom i raspjevanom Nou Campu. Cijeli stadion je u bojama Barcelone! Guardiola je došao do Mourinha pa su se treneri rukovali uoči početka utakmice.

1' Počelo je oštro, nakon samo 15 sekundi prekršaj na Cristianu Ronaldu

3' Barcelona je preuzela inicijativu, ali bez konkretnog učinka. Real je konačno prešao centar, a nakon centaršuta Ronalda, Valdes je ostao ležati pa je igra zaustavljena na minutu i pol

6' Stativa za Barcelonu nakon kornera! Kakva prilika! Messi je skroz iskosa pucao, s ruba kaznenog prostora, lobao nemoćnog Casillasa i pogodio stativu, a onda su raščistili Madrižani

10' GOOOOOL Iniesta je slabo i neprecizno pucao sa 20-ak metara, ali pogodio je Xavija koji je izašao sam na Casillasa i lako zabio

12' Prvi ozbiljniji pokušaj Reala, Di Maria je pucao sa 20-ak metara, a Valdes je paradom izbio u korner

13' Ronaldo je gurnuo loptu u prostor, u posljednji čas je Puyol omeo Benzemu koji je slabo pucao pa je Valdes uspio obraniti i opet gurnuti loptu u korner

Nevjerojatan podatak, nakon 15 minuta igre Barcelona loptu drži 75 posto!

18' GOOOOOL Pedro je zabio za 2-0! Nou Camp je 'eksplodirao'! Villa je prošao po strani i gurnuo paralelu koju nisu uspjeli zaustaviti ni Ramos niti Casillas kojem je lopta prošla ispod ruke, Pedro se ubacio prije Pepea i gurnuo je loptu u prazan gol!

Barcelona ne staje ni nakon gola, traže i treći gol! Fantastična predstava Katalonaca!

25' Pedro je sam izašao pred Casillasa iskosa, ali kao da ni sam nije znao da li da doda ili da puca pa mu je Iker izbio loptu

30' Igrači Barcelone 'poludili' su na Cristiana Ronalda koji je gurnuo Guardiolu! Lopta je bila u autu i došla do trenera Barce koji je nije dao Portugalcu već ju je propustio. Napravila se velika gužva, ali nakon dvije minute sve se smirilo. Ronaldo je dobio žuti karton, isto kao i Valdes koji je dotrčao s gola da istjera pravdu. 

34' 'Slobodnjak' za Real po sredini, sa 25 metara. Ronaldo je pucao i promašio za samo par centimetara pokraj lijeve stative!

Real je konačno malo živnuo i došao do zraka, uspostavili su ravnotežu nakon pola sata 'čiste' dominacije Barcelone

41' Messi je oprobao udarac sa 25 metara, silovito, ali ipak iznad gola. Messi se nije puno naigrao, osim stative je gotovo nevidljiv. 

Barca je sedam puta pucala, a Real četiri puta. Smanjila se i prednost u posjedu lopte, gosti su došli do 38 posto

45' Carvalho je napravio prekršaj na Messiju, Argentinac ga je provocirao, Carvalho je podignuo ruku, a Messi je slučajno dobio po nosu, a onda pao kao pokošen. Sudac mu je dao žuti zbog simuliranja!

Gotovo je prvo poluvrijeme, Barca vodi 2-0, apsolutno zasluženo! Dominirali su od početka, a Real nije napravio 'poštenu' priliku. Mourinho će imati što reći svojim igračima u svlačionici.

Počelo je drugo poluvrijeme! Mourinho je napravio prvu zamjenu. Umjesto Ozila je ušao Lassana Diarra!

48' Odmah početkom nastavka 100-postotna prilika za Villu sa 7-8 metara, pucao je, a u posljednji čas je Casillas obranio!ž

53' Nova prilika za domaće! Messi je gurnuo loptu u prostor, a Khedira ju je odbio prije Xavija, ali lopta se odbila od Casillasa na noge Xaviju koji je pucao u mrežu, ali vanjski dio!

55' GOOOOL Messi je gurnuo loptu, Villa se riješio Pepea, namjestio i zabio za 3-0!

58' GOOOOL Messi je ponovo proigrao Villu preko pola terena koji laganim dodirom šalje loptu kroz noge vrataru Reala

Barcelona ne staje, igra nevjerojatno, zabili su četiri gola, a kako igraju čini se da će još toliko!

 Realu prijeti potpuna katastrofa! Nou Camp kliče Ole na svaki dodir lopte njihovih ljubimaca!

Smirili su se napadi Barcelone, ali Real praktički niti ne pokušava išta ozbiljnije, kao da će biti zadovoljni, ako završi četiri razlike!

Madrižani gube živce, zaredali su s nekoliko opasnih prekršaja pa 'zaradili' nekoliko žutih kartona, sad čak sedam igrača ima karton!

Umjesto Ville je ušao Bojan Krkic!

75' Čim je ušao Bojan je imao priliku, izašao je sam pred Casillasa, sa ruba kaznenog prostora pucao silovito, ali ravno u Ikera!

Prolaze minute bez ikakve konkretne akcije, a 98000 gledatelja uživa u nemoći Mourinhovog Reala i omraženog im Cristiana Ronalda. Do kraja je ostalo osam minuta

Čeka se sudačka nadoknada da počne veliko slavlje u Barceloni, vjerojatno do dugo u noć...

Tri minute nadoknade!

90'+ GOOOOL Jeffren je zabio za 'petardu'! Fantastičan završetak fenomenalne utakmice!

CRVENI KARTON Sergio Ramos je faulirao Messija, a onda gurnuo Xavija pa dobio crveni karton!

Gotovo je! Barcelone ja bacila 'Real' na koljena, 5-0! Savršenih 90 minuta 'svemirske' momčadi!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 389
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled