Obavijesti

Sport

Komentari 61

‘Ljubičić je kao na klupi Barçe, ali malo tko kod nas to shvaća'

‘Ljubičić je kao na klupi Barçe, ali malo tko kod nas to shvaća'
1

Hrvatska je na Wimbledonu trenerska velesila, Ivan Ljubičić u Federerovu je timu, a Mario Ančić pomaže Đokoviću. Nikola Pilić objasnio je kako on vidi trenerske angažmane naših proslavljenih tenisača

VIDEO

Znam da se svi pitaju što to Ljubičić donosi Federeru. Odgovor na to je - drugo mišljenje. Roger je igrač s velikim znanjem i iskustvom, no Ivan je tu da švicarskom tenisaču ponudi alternativu, rekao je Nikola Pilić.

Hrvatska je ove sezone na Wimbledonu zaista velesila, pogotovo trenerska. Ivan Ljubičić je u stožeru vjerojatno najvećeg tenisača svih vremena, a Mario Ančić na “svetoj engleskoj travi” pomagat će Novaku Đokoviću.

- Mislim da ljudi zaista ne razumiju dovoljno koju Ljubičić ima ulogu, ili posao, ako baš hoćete. Pazite, on je trener Rogeru Federeru, najvećem... Pa, to je kao da u nogometu sjedi na klupi Barcelone. Više od toga ne postoji - rekao je Pilić, koji je s Ljubom 2005. osvojio Davis Cup.

I danas se redovito čuju, Ivan je ove godine u Opatiji posjetio Pilića. Ljubo zna da uvijek može nešto naučiti od sjajnog hrvatskog izbornika, koji je Davis Cup osvajao i s Njemačkom i Srbijom.

- S Ivanom mi je uvijek bilo lako, sve ga zanima, uvijek pita. Federer je pogodio s Ljubom, dobio je čovjeka koji vidi ono što on sam ne može. Ivanu su sad nakon suradnje s Federerom, uspješne suradnje, sva vrata u tenisu otvorena. Kad jednom više ne budu radili, nema tog igrača na svijetu koji ga neće loviti. Pa time se nijedan naš trener u nijednom sportu ne može pohvaliti. To što Ljubo trenutačno radi treba poštovati - rekao je Pilić.

I drugi “njegov” igrač iz šampionske 2005. sjedit će na klupi teniskog velikana. Novak Đoković je nazvao Marija Ančića, zaposlenika švicarske banke Credit Suisse, i pitao ga za pomoć tijekom Wimbledona. Mario je uzeo dva tjedna godišnjeg i odmah doletio u London.

- Ančić je čovjek čiji je intelekt na visokoj razini. Uspješan je, radi u uglednoj banci, ima visok IQ - istaknuo je Pilić.

U Đokovićevu timu već je Andre Agassi.

- Iskreno, nisam ni vjerovao da će Agassi nešto sam napraviti s Novakom. Jednostavno, on nije s Novakom 24 sata na dan i to onda vrlo teško može dobro funkcionirati - kaže Pilić.

Generacijski su Ančić i Đoković vrlo bliski, Mario ima 33, a Novak 30 godina. Jako su dobri prijatelji, a već je Ančić uskakao kao pripomoć nekadašnjem teniskom broju jedan. Prije dvije godine Đokovića je zagrijavao uoči finala US Opena protiv Federera.

Ančić sigurno može pomoći Novaku u Wimbledonu, međusobno su četiri puta igrali, a Mario je dobio samo jedan meč. Ali baš u Wimbledonu prije 11 godina.

Malo je nedostajalo da i Goran Ivanišević kao trener bude prisutan u All England Clubu. Osvajač Wimbledona iz 2001. je prije mjesec dana prekinuo suradnju s češkim tenisačem Tomášom Berdychom.

- Mislim da je Goran pogriješio kad je postao Berdychov trener. Njemu treba jedan mladi igrač od 22 ili 23 godine, koji mu može biti projekt, a ne tenisač koji je zapravo već u jeseni svoje karijere - zaključio je Pilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu