Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ljubo: Sanjao sam Cindy, pio s Goranom i slušao 'Take That'

Ljubo: Sanjao sam Cindy, pio s Goranom i slušao 'Take That'
1

Ivan Ljubičić u intervjuu za Roland Garros otkrio je kako se napio samo s Goranom Ivaniševićem, kako je slušao pjesme 'Take Thata' te kako zavidi Rogeru Federeru

VIDEO

Bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić dao je intervju na službenim stranicama Roland Garrosa. Govorio je Ljubo o svojoj karijeri, iskustvima s Toura, ali i prijateljstvima i nepodoštinama s drugim tenisačima.

Koji trenutak karijere pamtite kao najsramotiji?

- U Stuttgartu 1999. dok sam igrao protiv Gastona Gaudija, imao sam samo tri reketa, a u drugom setu pukle su mi žice i na trećem. Dok sam čekao da mi donesu novi, publika mi se rugala, sudac me opomenuo, a kad sam konačno dobio reket, sarkastično su mi pljeskali. Izgubio sam u tri seta.

Ljubičić tvrdi kako nikad nije propuštao treninge i nikad nije smišljao isprike kako bih se tog dana malo odmorio. Smatrao se uvijek pravim profesionalcem i nije mu nikad palo napamet preskočiti trening.

Priznao je Ljubo i kako se, dok je bio na Touru napio tek jednom, a zasluge za njegovu razuzdanu noć idu Goranu Ivaniševiću.

- Novogodišnji tulum 1996. u Dohi. Bio sam jako mlad, a Goran Ivanišević naumio je da me napije i uspio u tome. To je jedini put da sam se baš ''zdrobio'', ničega se ne sjećam iz te noći, a uvjeravam vas da se ni Goran ne bi ničega sjetio (smijeh).

Koga ste sanjali da ćete poljubiti dok ste bili tinejdžer?

- Cindy Crawford, no nikad je nisam ni upoznao. Od poznatih žena, upoznao sam samo Charlize Theron koja je navijala za Marcosa Baghdatisa dok je igrao protiv mene na Australian Openu. Oprostio sam joj to nekako...

Jeste li ljubomorni na nekog igrača?

- Naravno, na Rogera Federera. Možete samo sanjati o njegovim postignućima i klasi. On je moj najbolji prijatelj na Touru pa sam mu znao reći da je osvojio previše trofeja i da bi mogao kojeg meni prepustiti (smijeh).

Zbog koje šale iz svlačionice žalite?

- Nije iz svlačionice, nego s konferencije za novinare i to baš ovdje u Roland Garrosu 2006. godine, nakon poraza od Nadala u polufinalu. Prošlo je šest godina, a još uvijek se ljuti na mene iako ne znam što sam to mogao reći da je tako uzrujan. Ali, to je Rafa.

Najveća laž koju ste ikada rekli novinarima?

- Ako sam ikada i slagao, sigurno nije bilo namjerno. Poznat sam po tome da govorim što i mislim, ponekad sam čak suviše iskren. Nikada nisam namjerno lagao.

Od pjesama koje imate na MP3 playeru, ima li neka zbog koje vam je neugodno?

- Kad bih baš morao odgovoriti, onda su to pjesme grupe ''Take that'', no ne stidim se zbog toga. 

Postoji li osoba s kojom niste imali hrabrosti razgovarati na Touru ili negdje drugdje?

- Kad sam bio mlad, moji uzori su bili Goran Ivanišević i Pete Sampras. Imao sam sreću obojicu susresti i upoznati. Upoznao sam i sve predsjednike u mojoj zemlji pa vam ne mogu dati neki odgovor na ovo pitanje. Kada želim razgovarati s nekime, nisam sramežljiv.

Kada ste iskoristili svoj status zvijezde za neki posebni tretman?

- Kada sam ulagao u nekretnine. Želio sam kupiti stan u zgradi u Hrvatskoj i našao sam jednu u kojoj su svi već bili prodani. Bila je to jedna fantastična zgrada u lijepoj četvrti. Nazvao sam vlasnika koji je rekao da će mi prodati jedan stan samo zato jer sam ja u pitanju.  Tko zna, možda je ipak imao neki slobodan stan (smijeh). I još jednom, kada se u Madridu igralo finale Lige prvaka 2010. godine između Intera i Bayerna. Nazvao sam Danijela Pranjića, lijevog beka Bayerna, iako ga nisam poznavao i uspio mi je nabaviti osam ulaznica. Platio sam za njih, ali je svejedno nevjerojatno da je osigurao tako puno ulaznica u zadnji tren.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika