Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ljupkov bedem bio je pretvrd za Osijek, Evandro po Puškaša

Ljupkov bedem bio je pretvrd za Osijek, Evandro po Puškaša
1

Nogometaši Osijeka poraženi su s 1-0 u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige od bugarskog CSKA. Opravdali su domaćini ulogu favorita, ali do pobjede su došli sretno i spretno golčinom Evandra

VIDEO

Jači je Osijek od Hajduka. Više bih volio da sam izvukao Hajduk nego Osijek, pa čak bi nam bilo lakše da smo izvukli i Rijeku. No nisam pesimist, kazao je uoči susreta prekaljeni srpski stručnjak Ljupko Petrović (72). 

Znalo se da je CSKA favorit pa nije poznato je li stari lisac pilio naopako, ili pa pak podilazio Osječanima s kojima ga vežu lijepe uspomene. Petrović je u Osijeku trenirao, ali ih je i vodio s trenerske klupe. Bilo kako bilo, nakon prve utakmice 2. pretkola Europske lige sigurno je još manji pesimist.

CSKA je kod kuće srušio Osijek 1-0 golčinom Evandra. I to kakvom golčinom! Neće se čuditi Evandro ako za par mjeseci na njegovu adresu stigne pismo iz Fife da dođe na gala večeru i dodjelu Puškaševe nagrade za najljepši gol sezone. Prekrasno je Brazilac pogodio s više od 25 metara strašnim volejem. Vjerovali ili ne, Bugarima je to bio jedini pokušaj u okvir gola na cijeloj utakmici.

Iskusni Petrović preuzeo je prije nekoliko dana momčad od Dobromira Mitova koji je degradiran na poziciju pomoćnika, a očito je prodrmao uspavane momke. S druge strane, nije Osijek dobro izgledao. Mladi Osijekov strateg Dino Skender (35) opet je postavio momčad u 3-5-2 sustavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Formacija je to koja najbolje odgovara sjajnom tandemu Mance-Marić, sva igra Osijeka kanalizirana je prema ta dva igrača, ali premalo su radili veznjaci i bočni igrači Osijeka. Posebno se to odnosi na Petra Bočkaja koji je imao nekoliko sjajnih driblinga, ali bio je predaleko od gola, često se morao vraćati unatrag po loptu. U nekoliko su ga navrata ciljano isprovocirali bugarski igrači, očito im je Petrović dao dobre naputke jer Bočkaj nakon toga više nije bio svoj.

Osijek:  Hrvatski Telekom 1. HNL,  NK Osijek - NK Slaven Belupo.

Ipak, navijači Osijeka ne trebaju očajavati. CSKA tek treba doći na Gradski vrt (1. kolovoza od 20.45). Igraju Bugari toplo-hladno i to bi Osijek mogao iskoristiti.

Dino Skender ima još nekoliko aduta u rukavu. Pravu formu tek hvata iskusni Vedran Jugović koji se vratio iz Južne Koreje i mogao bi zaigrati u uzvratu umjesto Mihaela Žapera koji se danas ipak malo pogubio. Za tjedan dana treninga bolji će biti i Mađar Laszlo Kleinheisler koji je uvijek malo načet, ali nesumnjivo se radi o sjajnom igraču koji je i danas mogao šokirati bugarsku momčad, ali ispriječila se stativa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...