Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

Ljutiti Izraelci: Mohamed može igrati samo ako promijeni ime!

Navijači Beitara iz Jeruzalema ne dopuštaju pripadnicima muslimanske vjere da nastupe za njihov klub. Kad su saznali da je Ali Mohamed iz Nigera kršćanin, odlučili su: mora promijeniti ime

Foto: YouTube, Facebook
41 komentara

Ne trebate biti prevelik povijesni stručnjak da biste znali da Izraelci i muslimani nisu u dobrim odnosima. Oružani sukobi koji se desetljećima odvijaju na tom dijelu Bliskog istoka prelili su se i na sport, a slučaj jeruzalemskog kluba Beitara samo je jedan u nizu onih koji su povezani s netrpeljivošću.

Nigerac Ali Mohamed (23), član Maccabija iz Netanye, trebao je prijeći u Beitar. No njegovi navijači ne dopuštaju da za njih igraju Arapi i drugi muslimani i nastao je problem.

Ali Mohamed, kako se ne bi moglo zaključiti prema njegovu imenu, nije musliman, nego kršćanin. Kad su Beitarovi navijači to saznali, dopustili su da potpiše za njihov klub, pod jednim uvjetom. Mora promijeniti ime!

"Nikad se na našem stadionu neće čuti ime Mohamed", odlučni su pristalice Beitara.

Nogometaš je u međuvremenu primio prijetnje smrću pa je teško vjerovati da će potpisati za Beitar, koji je prije godinu dana imenu dodao sufiks Trump, u znak zahvale američkom predsjedniku Donaldu Trumpu za priznanje Jeruzalema kao glavnog grada Izraela.

"Ispisao je povijest. Sedamdeset godina Jeruzalem je čekao međunarodno priznanje, dok predsjednik Donald Trump nije hrabrim potezom prepoznao Jeruzalem kao vječni glavni grad Izraela. Pokazao je veliku ljubav prema izraelskom narodu i glavnom gradu te dao Jeruzalemu njegov zakoniti status", priopćili su iz kluba.

Naši partneri pišu
Message