Obavijesti

Sport

Komentari 30

Lokosi dobili i Osječane, Inter gurnuo Zagreb u duboki ponor

Lokosi dobili i Osječane, Inter gurnuo Zagreb u duboki ponor
6

Nogometaši Lokomotive ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu u HNL-u slavljem nad Osijekom 1-0. U derbiju začelja Inter je s 2-0 dobio Zagreb, koji je blizu ispadanja

VIDEO

Dvjema utakmicama u petak krenulo je 30. kolo HNL-a u kojem su stopostotni učinak imali domaći nogometaši. Lokomotiva je na Maksimiru napravili još jedan veliki korak ka plasmanu u kvalifikacije Europske lige svladavši sedmoplasirani Osijek 1-0.

Gosti su došli u Zagreb poprilično rasterećni jer su prošlo kolo osigurali ostanak u prvoligaškom društvu, a opuštenije stanje u momčadi iskoristili su Lokosi, koji su do četvrte uzastopne pobjede došli golom Domagoja Antolića u 70. minuti.

Tijekom utakmice domaćini su pritiskali Osječane, no čvrstu obranu probio je Antolić, koji je morao samo ispružiti nogu kako bi zabio nakon sjajnog ubačaja Pjace s desne strane. 

S nova tri boda Lokomotiva je privremeno povećala prednost nad trećeplasiranom Rijekom na sedam bodova, a tri kola prije kraja povijesni plasman u Europu sve je realniji. Prije samog početka utakmice održana je minuta šutnje za preminulog Ivana Turinu.

Druga utakmica bila je ujedno i derbi začelja, a važnu pobjedu za spas u prvoligaškom društvu ostvario je Inter, koji je protiv posljednjeplasiranog Zagreba slavio 2-0. Time su 'žuti' Ćirinu momčad gurnuli u još dublji ponor te su sve bliže ispadanju u drugu ligu. 

Ključni trenuci dogodili su se u drugom poluvremenu kad je Mlinar u 57. minuti, nakon prizemnog ubačaja Oršića na drugu stativu, lakoćom matirao Livakovića za 1-0. U tragičara Zagreba prometnuo se Mitrović, koji se samo dvije minute nakon ulaska u igru (75. minuta), skrivio penal. S bijele točke u 77. minuti precizan je bio Budimir, koji je zabio za konačnih 2-0.

Pobjedom se Inter trenutno izvukao iz zone ispadanja te je preskočio Zadrane i trenutno zauzima osmu poziciju, dok su šanse 'pjesnika' za ostanak u ligi tri kola prije kraja svedene na minimum.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'