Sport

Komentari 1

'Lord' Bendtner: Pirlo i Buffon su se skrivali i pušili u toaletu

'Lord' Bendtner: Pirlo i Buffon su se skrivali i pušili u toaletu

Tko im je što mogao prigovoriti? Ako pogledate njihove karijere i vidite koliko su profesionalni. Nitko im nije smio ništa reći zbog pokoje cigarete. U Velikoj Britaniji su zbog pušenja "ubijali" Balotellija, priča Bendtner

Bivši danski nogometni reprezentativac Nicklas Bendtner (32) već je u igračkoj mirovini. Daleko je od nogometa, uživa u životu i zarađenom novcu. Medijima je zbog svog raskalašenog života uvijek bio zanimljiv.

Najbolje godine proveo je u Arsenalu, ali je skrenuo s puta, upao u i golgetersku krizu pa su mu zbog brojnih promašaja i loših igara prišili nadimak "lord". Za BBC se prisjetio nekih dogodovština iz karijere.

- U Juventus sam došao u sezoni 2012/2013. Bio mi je prvi dan, uzeo sam kavicu pa nakon toga otišao na WC. Pitao sam se gdje su svi, bilo mi je to malo čudno a onda sam ih na toaletu našao 10-12. Ispijali su kave i pušili. Oduševio sam se i odmah si rekao: 'Ovdje ćeš uživati' - kazao je Bendtner pa dodao:

- Među njima su bili Gianluigi Buffon i Andrea Pirlo. Tko im je što mogao prigovoriti? Ako pogledate njihove karijere i vidite koliko su profesionalni. Nitko im nije smio ništa reći zbog pokoje cigarete. U britanskom nogometu drugačije gledaju na pušenje. Sjećam se koliko su napadali zbog toga Marija Balotellija i Jacka Wilsherea, samo zbog slika s cigaretom.

'Dotaknuo sam dno'

U svojoj autobiografiji , objavljenoj prošle godine, koja se sada objavljuje u časopisu The Guardian, Bendtner žali što je upropastio obećavajuću karijeru i daje osvrt na trenutke kad je dotaknuo dno.

- Previše sam pijan da bih sjedio za stolom - piše uz pomoć danskog novinara o posjetu kockarnici, kad je s 23 godine već bio međunarodno poznat nogometaš.

- Prokockao sam 400.000 funti za 90 minuta, novca nemam, izložio sam svoj račun. Bankrotirao sam ako se moja sreća ne promijeni. Uspijevam, teturajući, doći do kupaonice, oprati lice. Tražim bankomat i dobio sam još 30.000 funti da nastavim igrati - prisjeća se anegdota s početka karijere.

Marc Aspland/The Times/NI Syndication/PIXSELL

Sa 30 godina Bendtner je izostavljen iz danske momčadi za Svjetsko prvenstvo 2018. godine pa se prisjetio kako je taj ishod utjecao na njega: 

- Osjećao sam se kao u*rano, plačući. Volio bih se vratiti u prošlost i udariti čekićem tog mladića po glavi. Neka shvati priliku koju je imao, da se morao brinuti o nečemu posebnom - sjeća se nostalgično.

Popularni "lord" je tijekom svoje karijere postao predmetom poruge među nogometnim fanaticima pa su tako poznate fore po društvenim mrežama kako je zabio više golova od Messija na Europskim prvenstvima.

 

Najčitaniji članci