Obavijesti

Sport

Komentari 30

Novo normalno? Juventus peti, Barcelona osma, City tek deseti

Novo normalno? Juventus peti, Barcelona osma, City tek deseti

Sociedad i Atletico zabijaju više nego Real i Barcelona, čiji ni jedan igrač nije pri vrhu liste strijelaca. Samo je šest momčadi zabilo manje golova od Cityja, a Milan je na čelu Serie A nakon šest godina

VIDEO

Publike nema, dijelom i zbog toga više je pobjeda gostujućih momčadi nego prijašnjih sezona. Netko će reći da su i suci malo 'slobodniji' u odlučivanju jer ih huk i urlici s tribina ne navode nekad i na pogrešan trag.

Nadalje, jedino u Njemačkoj i Italiji svi imaju jednak broj utakmica, dok u Španjolskoj i Francuskoj neki imaju i po dvije manje.

Pokretanje videa...

Real - Man. City 1-2 (golovi) 01:56

I onaj ključni "sastojak" korona nogometa: zaraženi igrači. Nitko ne zna kad će 'udariti' i koga, kada će koji igrač(i) dobiti pozitivan nalaz. Pa ajde lijepo u izolaciju, odmor od treninga, pa dok opet uhvatiš formu...

E, u takvim uvjetima i tablice najjačih nogometnih liga na svijetu izgledaju neobično, senzacionalno, da ne kažemo - nenormalno.

Da sad proglase kraj sezone, u Ligu prvaka išli bi Southampton, Sassuolo i Villarreal, Juventus ne bi bio u Ligi prvaka, a bez Europe ostali bi Inter, Lazio, Barcelona, Arsenal, Manchester United i Manchester City. Najveće razočaranje sezone.

Press conference Manchester City

City je tek deseti na tablici, u sedam utakmica ima 12 bodova, utakmicu i šest bodova manje od vodećeg Leicestera. Tu se, uz njega, koprca i Arsenal, dok je United tek 14. s deset bodova.

Štoviše, samo je šest klubova zabilo manje golova od Cityja (10): Arsenal devet, Wolverhampton osam i četverac sa začelja Fulham sedam, Bilićev WBA šest, Sheffield četiri i Burnley tri. Ista ta Guardiolina družina koja je prijašnjih sezona trpala stotinjak golova po sezoni...

Na listi strijelaca sa po osam golova vode Son (Tottenham), Calvert Levin (Everton), Salah (Liverpool) i Vardy (Leicester).

U Njemačkoj je, osim velike krize pretposljednjeg Schalkea, stanje redovno, na vrhu Bayern, Leipzig i Borussia Dortmund, a Robert Lewandowski već je oslobodio mjesto na policama za još jednu Zlatnu kopačku. Ima 11 golova i već je prvom pratitelju, Alariju iz Bayera, pobjegao za četiri gola.

Novo normalno je stiglo i u Italiju, gdje je opet na vrhu Milan, i to na krilima čovjeka kojemu je 39 godina, neuništivog Zlatana Ibrahimovića, vodećeg strijelca Serie A s osam golova, dva više od Belottija i Ronalda.

Milan je sjeo na prvo mjesto u četvrtom kolu nakon pobjede nad Interom 17. listopada i bilo je to prvi put nakon 2225 dana da je na čelu Serie A! Još od drugog kola sezone 2014/15.

Drugo mjesto iznenađujuće drži Sassuolo, a i Napoli i Roma su ispred Juventusa, koji ima četiri remija u sedam okršaja, Atalante i Intera.

U Španjolskoj je popriličan kaos, ali i nakon nepunih devet kola na čelu je Sociedad, ujedno i najefikasnija momčad lige s 20 golova. Prati ga Villarreal, ali Atletico ima dvije, a Real jednu utakmicu manje.

Granada i Cadiz senzacionalno su ispred Barcelone i Valencije, a Sevilla je u donjem domu.

Novost je i da je druga najefikasnija momčad lige Simeoneov Atletico, a na listi strijelaca među prvih pet nema ni jednog igrača Reala i Barce! Messi može zabiti samo iz penala, Benzema ni tako, a vodi Sociedadov Oyarzabal sa šest golova, Joao Felix, Suarez i Paco Alcacer imaju po pet.

U Francuskoj je počelo iznenađujuće, PSG je brzo skupio dva poraza, ali nakon deset kola sve je sjelo na svoje mjesto. Kovačev Monaco drži priključak, jedino na listi strijelaca Reimsov Dia (osam golova) odolijeva Mbappeu (sedam), a Neymar nije u vrhu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica